Nieuwtjes uit groep 6/7

De eerste weken zijn omgevlogen! Natuurlijk moeten we na heerlijke vakantieweken ook weer in het ritme komen en zeker op die fantastisch zonnige dagen zijn we aardig moe aan het eind van de dag. 

Morgen is voor het eerst de topografietoets voor sommige kinderen. Ook spannend, maar ik heb begrepen ook heel leuk voor sommigen. Het is een manier om vaststaande feiten in je hoofd te plaatsen dus om te leren ”leren”.  Morgen Nederland. Voor groep 7 de provincies en hoofdsteden en wateren en voor groep 6 zijn alleen de provincies verplicht. 

We hebben een leuke week achter de rug. Onder andere een creatieve les van juf Mylene en geschiedenis van meester John. En dan een materiaalles met gym door juf Marielle. We hebben deze week met de ringen gewerkt. Dat ging echt heel goed. Iedereen mooi zwaaien. Wel kracht in het lijf, maar mooie soepele bewegingen. We hebben zelfs de hele draai op het hoogste punt gezien.
De werkstukken over dieren krijgen steeds meer vorm en de eerste zijn mee naar huis. De opdracht om dit met een voorblad, inhoudsopgave en 4 hoofdstukken te maken leert de kinderen de structuur aan. En super interessant; Wist u dat een zeekomkommer groter dan een mannenarm kan worden? En dat de wolf bijna nooit op dezelfde plek leeft als de panter? (hier ontmoetten twee kinderen met het hoofdstuk leefgebied elkaar en vergeleken de plaatjes ;-). En een tijger kan wel 2,8 meter worden, imponerend. 
Yaël heeft de spits (vrijwillig) afgebeten met een krantenartikel en ook een vrijwillige spreekbeurt over cyberpesten. Deze spreekbeurt leverde ook een mooi klassengesprek op. Sowieso hebben we al hele mooie klassengesprekken gehad. Over met wie je woont en bij wie je veilig bent. En dat we veiligheid in de groep heel, heel belangrijk vinden. 
Het leuke van deze week is ook het tutorlezen met groep 2/3 van Juf Ylona. Wat een verschil nog groep 2 en 7.... en wat een mooie samenwerking. 
Volgende week donderdag is de ouderavond met alle informatie voor groep 6-7. Als je erbij kunt zijn als ouder dan is dat fijn, dan kan de beweegreden van topografie, spreekbeurten en bijvoorbeeld klassendienst ook goed worden toegelicht. En natuurlijk hopen we op een gezellige avond.