Nieuwtjes van groep 6/7

ingevoerd op 22-09-2016

Mooie startweken. Natuurlijk merken we dat we ook hard werken en veel spelen. Dus iedereen wordt ook wel een beetje moe.

De groep begint leuk te vormen. Iedereen gaat slimme, creatieve en relaxte dingen doen. 

We hebben techniekles van meester Bor gehad. Wat een hoog bouwwerk werd er gemaakt.

De klassentaken draaien steeds beter. Dat kinderen verantwoordelijk zijn voor hun eigen taken, is ook één van de lessen. Niet alleen vegen en opruimen wat de minder leuke taken lijken....maar ook koffie halen voor juf en de papierbak legen en de hekken dicht doen, zijn taken. Die taken worden weer als leuk ervaren. 

De eerste topotoetsen zijn gemaakt. Stress, ontspanning, manieren van leren en veel meer gevoelens komen dan ook langs. Dit zijn ook doelen om topotoets te geven. Hoe ga je om met verplichte acties en vooral: hoe leer je leren? 

Super leuk is dat Yaél al vrijwillig een krantenartikel heeft gemaakt en ook Jesse heeft hond Molly meegenomen voor een presentatie. We gaan nu met het schema werken zodat iedereen dit jaar weer een krantenartikel, boekbespreking en presentatie gaat geven. We houden het leuk. Wat is interessant en hoe ga je dit aan een groep overdragen....

Op naar een gezellige ouderavond vanavond.