Nieuwtjes uit groep 5/6

voorlezen

We hadden in de vorige nieuwsbrief een oproep staan aan opa’s en oma’s om in de klas te komen voorlezen. Het thema van de Kinderboekenweek is ”Voor altijd jong!” en gaat dus ook veel over opa’s en oma’s. Woensdag hadden we visite in de klas. Amy schreef het volgende over dit bezoek:

”Mijn oma (Carla) kwam voorlezen in de klas. Ze nam een heel leuk boek mee vond ik. Het boek heette: Marjoleintje op Vlieland. Volgens mij vonden de anderen het ook een leuk boek. Het boek kwam uit 1952 dus is het boek al heel oud. Oma zat op de kruk en ze ging een heel stuk voorlezen. Oma is zelf in 1951 geboren. Wat heel toevallig is dat ik zelf ook in Vlieland ben geweest.”  
Amy Gorter

 

Een cadeau!
We hebben in de Kinderboekenweek een cadeau gekregen van de Ouderraad. Op vrijdagochtend werden we verrast en kregen we 2 boeken cadeau. We kregen het boek ”De gruwelijke generaal” van Jozua Douglas en daarbij het Kinderboekenweekgeschenk ”Oorlog en vriendschap” van Dolf Verroen. We zijn erg benieuwd naar beide verhalen. De gruwelijke generaal lijkt ons een heel grappig en spannend boek. Bedankt Ouderraad!

IMG_6732 IMG_6732
IMG_6733 IMG_6733
IMG_6734 IMG_6734
IMG_6739 IMG_6739