Nieuwtjes uit groep 2/3

Herfstwandeling

Herfstwandeling
Woensdagochtend hebben we met elkaar een herfstwandeling gemaakt. We waren welkom bij de opa en oma van Julius. Zij hadden vliegenzwammen in de tuin staan. Een paddenstoel met rood en witte stippen. We hebben met ze allen in een rondje de paddenstoelen bekeken. 

Na het bekijken van de paddenstoelen hebben we een rondje door de tuin gedaan. We hebben de geiten en kippen bekeken. We hebben ook nog even gespeeld. N afloop trakteerde Julius en oma nog een slagroomsoesje. Mmm en dat was lekker. Later in de ochtend hebben we op school nog over de wandeling gesproken. We hebben met elkaar bedacht om vliegenzwammen te schilderen. 

Op de terugweg van de wandeling zijn we langs het nieuwe huis van Nahla gelopen. Wat een super mooi huis is dat geworden. 

Nieuw spel
We hebben een nieuw spel in de klas: de letterspelmat. Het is een soort twister alleen dan met letters. We kunnen er verschillende spelletjes mee spelen. Je kan bijvoorbeeld op een letter gaan staan die we opnoemen of die de letterdobbelsteen aangeeft. We kijken dan of je dezelfde letter kan vinden op de letterspelmat. Maar we kunnen ook woorden hakken en plakken en die na bewegen op de mat. We zijn erg blij met ons nieuwe spel. 

Kaart in actie
We hebben van de week onze eigen kaart gemaakt. We hebben gesproken over de verschillende soorten kaarten die er zijn. Dat zijn er heel veel: trouwkaarten, liefdeskaarten, verhuiskaarten, kerstkaarten, geboortekaarten en verjaardagskaarten. De kinderen mochten allemaal zelf kiezen wat voor soort kaart zij wilde maken. 

IMG-20161026-WA0008 IMG-20161026-WA0008
IMG-20161026-WA0009 IMG-20161026-WA0009