Nieuwtjes uit groep 5/6

ingevoerd op 27-10-2016

De herfstvakantie is weer voorbij. Maandag begonnen we met de verhalen over de vakantie. Veel kinderen wilden vertellen over wat ze gedaan hadden in de vakantie. Door deze verhalen leren we veel. Zo kwamen enkele Waddeneilanden en provincies en nog veel meer interessante weetjes voorbij. Er werden mooie vragen gesteld aan de kinderen die verteld hadden.

 

Met gym deden we deze week een balvaardigheidstest. De afgelopen weken hebben we met gym verschillende oefeningen gedaan met de bal en zijn er verschillende balspelen gespeeld. Nu was het tijd om te ontdekken wat de kinderen allemaal geleerd hebben. Er werd in tweetallen gewerkt bij 8 verschillende onderdelen. Er werd gemikt op de basket en de korf, er werd geoefend met gooien en vangen met een tennisbal of basketbal en er werd op verschillende manieren gedribbeld. Elke oefening werd 1 minuut gedaan en dan werd de score bepaald. Wat hebben de kinderen hard gewerkt! De samenwerking tussen de duo’s was heel mooi om te zien. Tijdens het oefenen werd er nog van alles ontdekt waardoor de oefening nog beter lukte dan eerder. Groep 5-6 is een heerlijke groep om mee te gymmen. Wat zijn de kinderen sportief, enthousiast en fanatiek! Daarnaast kunnen ze ook nog super snel en goed opruimen.

 

We hebben deze week veel lol gehad met een namenspel. De groep was is tweeën gedeeld met een groot doek ertussen. In elke groep koos de teamleider een klasgenoot uit die vlak achter het doek ging zitten. Daarna werd er afgeteld en viel het doek. De kinderen die vlak achter het doek zaten moesten nu zo snel mogelijk de naam van het kind aan de andere kant noemen.

 

We zijn natuurlijk ook bezig met Sint Maarten. Alle kinderen bedenken hun eigen, unieke lampion. De al bekende liedjes zijn herhaald en er is al een nieuw lied aangeleerd. De kinderen zijn ook bezig geweest met het bedenken van nieuwe liedjes op bestaande melodieën. Wat een creativiteit zit er in de groep!

IMG_7827 IMG_7827
IMG_7831 IMG_7831
IMG_7826 IMG_7826