Nieuws vanuit de MR

Om alle ouders en verzorgers wat meer op de hoogte te houden van wat er in de MR gebeurt willen wij jullie graag eens per periode door middel van deze nieuwsbrief meenemen in een aantal onderwerpen die tijdens de MR vergadering besproken worden.  Misschien roept dit vragen op. Dan kunnen jullie ons altijd even aanspreken op het plein. In de maand mei zullen Ester en Dorien op de vrijdagen tussen 8:20 en 8:30 weer bij de tafeltennistafel staan waarbij jullie vragen kunnen stellen of onderwerpen kunnen inbrengen die wij dan bespreken in de vergadering.  Er kan ook gemaild worden naar medezeggenschapsraad.kleurenorkest@blosse.nl.

 

Wat er is besproken
Afgelopen vergadering hebben wij gepraat over ingebrachte onderwerpen door ouders, waaronder hoe de verschillende beleidsplannen terug te vinden zijn. Bijvoorbeeld het pestbeleid, wat zijn de protocollen en processen. Dit is nog niet makkelijk en duidelijk te vinden. Binnenkort zullen deze op de website worden geplaatst zodat dit in alle rust doorgenomen kan worden.

 

Wat te doen als je ergens mee zit
Mocht er in de klas zich iets voordoen waar vragen over zijn, bespreek dit vooral met de leraar. Komen jullie er niet uit, is de volgende stap de intern begeleider en daarna de directie. Wanneer de vraag over meerdere leerlingen of klassen gaat, dan kan je contact opnemen met de mr.

 

Vrijwillige ouderbijdrage
We zijn aan het onderzoeken of het geld wat we nu per jaar vragen als ouderbijdrage nog voldoende is. Het geld wordt onder andere besteed aan Sint, kerst en schoolreis/kamp. De wens van school is om ook meer culturele en/of thematische uitjes te kunnen doen. Samen met de ouderraad kijken we binnenkort naar de mogelijkheden. 

 

Groepsindeling komend jaar
School is nog druk bezig met de formatie en de daarbij behorende indeling van de groepen. Wanneer dit rond is worden jullie op de hoogte gebracht.

Met vriendelijke groeten,

 

De MR