Nieuwtjes uit groep 6/7

ingevoerd op 13-04-2017

Een spel van meester Bram dat ”James Bond” heet. Super leuk om te doen.. 6 geheime agenten, die om een aantal obstakels heen, diamanten moeten zoeken en de schutters, midden op de mat met zachte ballen, proberen de James Bond af te gooien. De derde groep levert de munitie voor de schutters aan om vervolgens weer door te draaien. Iedere James Bond die zo’n diamant een rondje heeft meegedragen zonder door een bal geraakt te worden, verdient punten. Zo leuk! 

Een totaal andere gymles en ook heel goed was de les van Thijmen. Thijmen uit groep 8 kwam ook bij ons zijn presentatie over judo geven, dus een judoles verzorgd door Thijmen en zijn ”assistenten” Matteo en Puk. Mooie warming-up en prima voorbeelden van de worpen en grepen. 

Meerdere boekbesprekingen en presentaties en een leuke titel van een boek blijft: ”Het hondenleven van een LOSER”. Hoe mooi is het dat sommige kinderen die in groep 5 lezen nog niet zo makkelijk en leuk vonden, in groep 7 een boek lezen, er een verslag van maken en ook nog presentatie over geven en niet meer uit de boeken zijn weg te slaan.

De techniekles hebben we van groep 4/5 en 5/6 ”gehad”. Heel fijn!!! Dank! Door een studiedag, Goede Vrijdag en een bezoek van de  ANWB kon dit eerder niet doorgaan. Wat hebben we toch veel leuke en interessante dingen op school, maar deze techniek les was echt gaaf! Een aantal dingen die wij gedaan hebben zijn; Hoe hoog kun je bouwen, solderen en demonteren? 

Op de dag van de schoolfotograaf zagen de kinderen er weer tip top uit. Goed gedaan allemaal! 

Buiten verzinnen kinderen altijd weer nieuwe spelletjes. Op dit moment is er weer een nieuw soort (zelfbedacht) tikkertje. Altijd spannend. Welke regels en afspraken zijn belangrijk? Ook wordt het duikelrek weer mooi gebruikt, met z’n drieën tegelijk zwaaien, knappe meiden!! 

Het is leuk dat we donderdagmiddag de 13de ”op voettocht” gaan. We hebben natuurlijk een heel leuk project gehad over ”Geloof je ...of niet”. Hierin hebben kinderen zelf een ideologie bedacht en ook partijen hebben stemmen gekregen. Daar is een coalitie uit gevormd. Met dank aan een formateur uit groep 8 en een programma met dank aan een voorzitter uit groep 8. Nu is de beloning dus aan de coalitie dat we donderdagmiddag naar buiten gaan en dus gaan doen wat zij willen. We gaan dus ’heilig water’ drinken bij het Putje. Aangezien het bijna Pasen is, is het helemaal leuk om naar De Kapel van Runxputter te gaan. 

Volgende week donderdag vervalt de topografie. Door Pasen en toetsen hebben we genoeg te doen. We hebben nog heel veel tijd en zijn al heel ver. Dus na de meivakantie pas weer de volgende. 

We leven alweer toe naar Kamp. Op 6 en 7 juli gaan we pas, maar we hebben nu al zin!