Nieuwtjes uit groep 5/6

ingevoerd op 20-04-2017

Dinsdag zijn we begonnen met alle verhalen over het Paasweekend. De kinderen vertelden enthousiast over wat zij in het weekend gedaan hadden.

Deze week zijn we opnieuw druk geweest met de moestuintjes. We hebben er ruim 130 in onze klas staan! Veel groeien er al goed. Het was voor veel soorten al tijd om ze te verpotten. Cas heeft een grote zak potgrond geregeld en Nynke had al bakjes mee voor het verpotten. We hopen dat de plantjes goed doorgroeien.

Tijdens de gymles en daarbuiten hebben we deze week ook aan andere klassen de dans Okido aangeleerd. Dinsdag kwamen de kinderen van groep 2-3 oefenen tijdens de gymles, woensdag aan het eind van de ochtend oefenden we met groep 6-7. En donderdag hebben we de dans nog aangeleerd aan de kleuters en groep 7-8. Deze week hebben we ook de journaals van de Koningsspelen gekeken. We zijn nu echt klaar voor de Koningsspelen!

Woensdag werden we verrast door de visite van 2 jonge geitjes van een paar weken oud. Merel had voor een weekje de oppas op de geitjes en daarom konden ze mee naar school. Merel heeft ons van alles geleerd over geiten. We weten nu dat ze 150 dagen zwanger zijn en dat ze maar 2 spenen aan de uier hebben. De moeder van de geitjes had wel 5 jongen gekregen. Daarom worden deze 2 geitjes met de fles grootgebracht.

Cas hield woensdag een presentatie over mountainbiken. Hij had zijn presentatie voorbereid met PowerPoint. Ook had hij zijn mountainbike, helm, handschoenen en fietsschoenen mee. Cas legde alles uit aan de hand van foto’s van zijn eigen fiets en van zijn mountainbiketraining. Ook gaf hij een demonstratie van hoe zijn schoenen vastgeklikt worden aan de pedalen. Er werden veel vragen gesteld die Cas goed kon beantwoorden.

Over onze handvaardigheidsles kunnen we deze keer weinig vertellen. We zijn bezig met een geheim project. Over een paar weken zal duidelijk worden wat we precies gedaan hebben.

Bij spelling hebben we weer een thema afgerond en hebben we afgesloten met een dictee. Bij taal zijn we bezig geweest met een naamdicht of een rijm over de lente. Op het gebied van rekenen zijn groep 5 en 6 beide bezig met het tellen met sprongen, in groep 5 tot 1000, en in groep 6 tot 100.000. 

IMG_1349 IMG_1349
IMG_1346 IMG_1346
IMG_1339 IMG_1339
IMG_1345 IMG_1345
IMG_1344 IMG_1344
FullSizeRender (4) FullSizeRender (4)