Nieuwtjes uit groep 7/8a

ingevoerd op 19-10-2017

Kinderboekenweek
De afgelopen weken stond het Griezelthema van de Kinderboekenweek centraal. Juf Willy en Juf Kienne hebben in de groep hun eigen boekbespreking gehouden. Dit ging over het boek: ”de Griezels”. De kinderen waren erg enthousiast en gaan in dit jaar zelf ook een boekbespreking houden. Vanwege de Kinderboekenweek hebben we van de OR een spannend boek gekregen, ”Niet thuis” geschreven door Jacques Vriens. Dit boek wordt nu voorgelezen en is al erg spannend! 

Iedereen heeft ook zijn eigen griezel verhaal geschreven. Hieronder een van de verhalen. 

Het verhaal van het enge ding 
Op een dag was het enge ding zo sterk dat hij een ding was.  
En iedereen was bang, de huizen waren helemaal verwoest en de hele stad Pietersdorp was een puinhoop, Maar er was een schuilplaats genaamd ‘’Het ding ’’ en bijna het hele dorp Pietersdorp was er, dus er was niet genoeg plek voor heel Pietersdorp.  En er was iemand die ‘’Gerard’’ heette.En hij wou heel Pietersdorp redden, hij was zo dapper en sterk dat hij zelfs de strijd aankon tegen het enge ding. Dus hij ging de strijd tegen het enge ding om precies 12 uur ’s nachts. Het hele dorp Pietersdorp was bang voor het enge ding en de strijd tegen hem. Maar Gerard was niet bang hij was zo zelfverzekerd dat hij er zelfs een beetje zin in had, Het hele dorp snapte hem niet.  Het was 10 uur ’s avonds en iedereen zat gewoon stil in de schuilplaats, en ineens was er een kindje genaamd Jannes en hij zei ‘’Ik ben bang’’ En zijn moeder Kaas zei ‘’Zolang we hier in de schuilplaats zitten zijn we allemaal veilig’’ ‘’Maar hebben we wel genoeg eten Kaas? Zij Jannes. ‘’Tuurlijk Jannes’’ zei Kaas en ze dacht  ‘’Hoop ik’’.   En het was 12 uur ’s nachts  iedereen ging naar buiten naar het ding en toen ging Gerard tegen het enge ding vechten en hij zei ’’je mag dan wel groot en sterk zijn maar je zult nooit Pietersdorp verslaan! Even later versloeg Gerard het enge ding en ze leefde nog lang en gelukkig. 

Roefeldag
Afgelopen dinsdag hebben de kinderen meegedaan met de Roefeldag. In groepjes, begeleid door ouders, zijn de kinderen op de fiets door Limmen gegaan. Elk groepje heeft drie bedrijven bezocht. Bij de bedrijven kregen ze een rondleiding. De kinderen die bij de kapper zijn geweest kwamen terug met mooie invlechten of een kleurtje in het haar. Er was een groepje dat heerlijke tiramisu heeft gemaakt. Bij het tuincentrum een potje met bloembollen dat zelf gepland is. Kortom, een zeer geslaagde dag. Bedrijven bedankt! De kinderen van groep 7/8 zijn dit aan het verwerken in een verslagje. In de volgende nieuwsbrief komt een verslag van de kinderen.  

Na de herfstvakantie
Na de herfstvakantie breekt er voor groep 8 een spannende tijd aan. Langzaam gaan we richting de adviezen. Om de kinderen goed te kunnen ondersteunen bij de schoolkeuze gaan we met groep 8 op bezoek bij verschillende middelbare scholen. Op twee november gaan we de eerste school bekijken, dit is het Clusius college in Castricum. 

Een fijne vakantie!

WhatsApp Image 2017-10-19 at 14.04.33 WhatsApp Image 2017-10-19 at 14.04.33
WhatsApp Image 2017-10-19 at 14.04.31 WhatsApp Image 2017-10-19 at 14.04.31
IMG_9251 IMG_9251
IMG_9256 IMG_9256
IMG_9267 IMG_9267