Nieuwtjes uit groep 7/8b

ingevoerd op 19-10-2017

We zijn nog steeds een beetje in de sfeer van het griezelen en de Kinderboekenweek. Juf heeft een boekbespreking gehouden in de klas. Het ging over het boek ”De griezels” van Roald Dahl. De kinderen mochten via een scoringslijst een cijfer geven en checken of alle belangrijke dingen over het boek verteld werden. Op deze manier hebben de kinderen een voorbeeld gezien van wat er verwacht wordt bij een boekbespreking in groep 7 en 8 en hoe zij dit zouden kunnen vormgeven.

Deze week hebben we hard gewerkt aan het kunstwerk voor het 10 jarig bestaan van het Kleurenorkest. De kinderen hebben wensen getekend en geschilderd op houten blaadjes. Het zijn mooie kunstwerkjes geworden. Dankzij de enorme inzet van ouders bij het zagen en lakken lukt het ons om alles op tijd af te hebben.

Dinsdag was een speciale dag. Jongerencentrum Conquista uit Limmen had voor ons een Roefeldag georganiseerd. In kleine groepjes gingen de kinderen bij 3 verschillende bedrijven op bezoek. Er deden wel 20 bedrijven mee! Bij elk bedrijf mochten de kinderen een half uurtje kijken. Aan het eind van de ochtend waren er veel blije gezichten te zien en de kinderen hadden op veel plekken zelfs cadeautjes gekregen! Hieronder de beleving van enkele kinderen:

Marga’s Haarmode
Als eerste ging ik met mijn groepje naar Marga’s haarmode. Toen we binnen kwamen liet een mevrouw ons alle kamers zien en ze zei wat ze daar doen, waarom en hoe. Er was een klant en die liet haar haar verven en de kapster liet zien hoe dat moest. Daarna gingen we naar een lege kaptafel en daar kregen we allemaal een kleurtje in ons haar. Ik ging als laatst. De kapster maakte een supermooie vissengraat in mijn haar en kleurde een paar plukjes roze. Aan het eind kregen we nog een klein tasje met shampoo, water en een lolly erin die we mee mochten nemen. Ik had het erg naar mijn zin! 
Nanne

Kroone Liefting
Kroone Liefting was heel erg leuk. Je leerde hoe je fietsen kon verkopen en hoe je ze repareert. Wat ze verkochten was leuk. Ze verkochten fietskleding en fietsen: mountainbikes, elektrische fietsen en gewone fietsen en ze verkochten ook kettingen en tandwielen. Ze hebben een benedenverdieping en een bovenverdieping. We zijn ook bij de garage geweest waar de fietsen werden gerepareerd. Het was super leerzaam en heel erg leuk. Na afloop kregen we ook weer een tas met spullen. 
Kees


ACC
Als tweede zijn we bij het ACC geweest.  ACC staat voor auto, caravan en camper. We mochten ook in allemaal caravan’s kijken. De caravan’s waren super mooi maar wel heel duur, er was er zelfs een van wel 41.750 euro.  Uiteindelijk gingen we een wedstrijd doen wie het snelste de palen onder de caravan omlaag kon draaien. De man kon het goed uitleggen. 
Luuk

Brandweer
Wij startten bij de brandweer. Het was daar heel leuk! We mochten met de speciale camera in het donker kijken. Zonder die camera zag je niks. De brandweer liet zien hoe ze het deden als iemand niet uit de auto kon komen. Ze hadden er een speciale soort van schaar voor, daarmee knipten ze de deur eruit. En verder vertelden ze hoe de brandweerwagen eruit zag. We mochten ook met de brandweerslang spuiten.
Sanne

Politie
Op Roefeldag ging ik langs 3 beroepen. Ik zat in het groepje met Kiyan, Tom, Feline, Luuk en Joost. De begeleider was Debbie. Eerst gingen we naar de politie. De politie stond met de politieauto op een terrein. De politie liet allemaal dingen zien en vertelde wat het was. We mochten ook vragen stellen. Toen we naar het volgende beroep gingen kregen we nog van de politie een politieballon met lichtjes erin en we kregen nog een armband met een fluitje eraan. 
Elze

GP groot  
We kwamen aan en gingen naar boven, naar de vergaderingskamer. Daar ging Henk ons heel veel vertellen over wat ze daar doen. Het was heel erg leuk en interessant om te zien hoe het daar gaat. En we gingen in de garage kijken die ze daar hebben. Buiten stond een apparaat dat stof opzuigt. Die zette Henk aan om te laten zien aan ons. Ik ben ze dankbaar om te mogen zien wat ze daar doen. 
Stan

Eerst gingen ik en mijn groepje naar zorgcentrum Cameren. Daar mochten we eerst vragen stellen. Daarna gingen we naar de Krokus. Daar spelen ze vaak spelletjes over oude dingen. Toen kwamen juf Willy en juf Kienne hijgend binnen. Toen gingen we naar de tweede verdieping daar was een man aan het fietsen maar niet normaal aan het fietsen maar digitaal. Hij zat op een stoel met twee trappers voor zich en in dit geval zat hij in de Zwitserse Alpen te fietsen want je kon zelf in stellen waar je wou fietsen. En toen gingen we verder naar GP Groot.
Dutch


Burgerij 
We zijn in de keuken geweest en op het podium. En we gingen ook nog bedienen en drinken inschenken. We kregen ook nog een brownie. En dat was heel lekker. 
Tijn

De Brandweer 
Ik ging als aller eerste naar de brandweer. En het was echt leerzaam, ik heb best veel geleerd. We hebben geleerd om een brand te blussen maar het was geen echte brand hoor. Daarna gingen we kijken hoe ze iemand zoeken in het donker. Het was best raar maar wel grappig. Dat deden we met en apparaat maar die gebruiken ze eigenlijk voor brand als ze nog iemand  moeten zoeken, maar het was wel grappig.  Daarna gingen we kijken hoe ze een auto sloopten. Dat deden ze met en hele grote schaar en hij was ook zwaar.  Ik moest hem samen optillen anders redde ik het niet en het was wel leuk om en keer te kijken.  We werden leuk ontvangen ze waren nog aan het koffie drinken. 
Nynke

IMG_6803 IMG_6803
IMG_6813 IMG_6813
IMG_6828 IMG_6828
IMG_6840 IMG_6840
IMG_6845 IMG_6845
IMG_6870 IMG_6870
IMG_6874 IMG_6874