Nieuwtjes uit groep 7/8a

ingevoerd op 09-11-2017

In de vorige nieuwsbrief hebben we verteld dat we bij de Roefeldag zijn geweest. Daar hebben we de afgelopen tijd een verslag over getypt en dit is zelfs in de krant geplaatst. Hieronder vind je twee stukjes over twee bedrijven waar we heen zijn geweest. We zijn erg dankbaar dat we langs de diverse bedrijven mochten. 

Huis van Binnen 
We werden vriendelijk ontvangen bij het Huis van Binnen. We mochten aan de lange tafel zitten en we kregen allemaal een zwart blad. Voor ons lagen allemaal woontijdschriften waar we plaatjes uit mochten knippen. Hierdoor kregen we de indruk welke stijl het beste bij je past. We kunnen nu zelf onze kamer inrichten met onze eigen stijl.

Van der Steen
We zijn eerst naar Dirk van der Steen geweest. Wij vonden dat één van de leukste bedrijven waar we heen zijn geweest. Daar hebben we een rondleiding gehad. We gingen eerst naar de showroom. Daar stonden allemaal auto’s. Op de auto’s lagen papieren en daar stond alle informatie op wat je wilde weten. Daarna gingen we naar de werkplaats daar zagen we natuurlijk allemaal auto’s staan die de monteurs aan het maken waren. Toen de tijd voorbij was kregen we een tasje met allemaal spulletjes zoals: auto drop en allemaal dingen voor de auto.

Halloweenfeestje 
Op 31 oktober werd er Halloween gevierd. Daniel heeft samen met Yaël een Halloweenfeest georganiseerd. Alle kinderen mochten verkleed op school komen. Er werden drie spellen gespeeld. Buiten werd de bezemrace gehouden. Als een ”heks” moest je op de bezem gaan zitten en zo snel mogelijk een rondje over het plein rennen. Degene die als snelste was had gewonnen. Ondertussen was er binnen voor iedereen wat lekkers verstopt en mochten de kinderen gaan zoeken. Het laatste spel was schedel zoeken. Iedereen moest op de gang wachten en Daniel en Yaël hadden de schedel verstopt. Het was een geslaagd feest!

10 jaar Kleurenorkest
Wat hebben we een leuke dag gehad. In de dagen voor het feest hebben we ons eigen blad voor de wensboom geschilderd. Het was erg leuk om je eigen blad aan de boom te zien hangen tijdens de opening. Wat is het mooi om op deze manier al onze wensen te zien. Daarna gingen we naar binnen voor de workshops. Bij de workshop muziek had meester Herman allemaal verschillende instrumenten meegenomen. Het waren allemaal instrumenten uit andere delen van de wereld. De reacties waren daarop ook erg positief. Leuk om in aanraking te komen met instrumenten waar je eigenlijk nooit van gehoord hebt. Daarna gingen we naar de workshop drama. Sommige kinderen kende Anna nog van vorig jaar. Ze heeft toen geholpen met de eindmusical van groep 8. Vandaag heeft groep 7/8 een verhaal nagespeeld waar verschillende personages in voor kwamen. Er was een koning, prinsessen, dieren en een tovenaar. We hebben geoefend met emoties uitbeelden en daarna werd het stuk afgemaakt met kleding. Na een korte pauze waren de reptielen aan de beurt. Als je aan de kinderen vraagt wat het leukste was van deze dag, staan de reptielen hoog op de lijstjes. Er was een Baardagaam, Blauwtongskink, Kameleon en een Melkslang. De Baardagaam mocht op schoot, de Blauwtongskink en de Kameleon alleen aanraken en als je wilde mocht de slang om je nek. Na afloop kregen we een diploma. Als laatste workshop gingen we breakdancen. Pieter zit op les bij Falco en mocht Falco deze dag ondersteunen. We hebben verschillende pasjes geleerd. We kunnen nu laag bij de grond breaken maar ook staand. Ik heb zelfs al kinderen uit de klas gehoord die afgelopen week een proefles hebben genomen bij Falco. We hebben met z’n allen ontzettend genoten van deze dag. Bedankt voor de organisatie!

Lampion
Het is bijna 11 november en ook in groep 7/8 wordt er hard gewerkt aan een lampion. We hebben dit jaar onze eigen skyline geprikt. Het effect met een lichtje erin is erg leuk. We hebben ons ook bezig gehouden met zelf een Sint Maarten liedje schrijven. We hebben genoeg inspiratie om op 11 november leuke liedjes te kunnen zingen.

IMG_9535 IMG_9535
IMG_9536 IMG_9536
IMG_9539 IMG_9539
IMG_9557 IMG_9557
IMG_9569 IMG_9569
IMG_9586 IMG_9586
IMG_9598 IMG_9598
IMG_9754 IMG_9754