Nieuwtjes uit groep 8

Bezoek aan het PCC

Maandag zijn de kinderen van groep 8 op bezoek geweest bij het PCC in Heiloo. Dit is een Juniorcollege waar alleen kinderen van het eerste en tweede leerjaar naar school gaan. 

Van het PCC hadden we een rooster gekregen voor die middag. We kregen 3 korte lessen van 30 minuten. De eerste les was Duits. Hier werd begonnen met een quiz over Duitsland. Later in de les leerden de kinderen zichzelf voorstellen. Er werd afgesloten met een bingo waarbij Robine een grote prijs won. De tweede les was beeldende vorming. De kinderen mochten van stof en papier zelf een ontwerp maken voor een button. Daarna werd het ontwerp in een button gedrukt en mocht hij mee naar huis genomen worden. De laatste les was geschiedenis. Hier maakten de kinderen een tijdlijn over hun eigen leven. Elk jaar kreeg een deel van de tijdlijn. In dat deel schreven de kinderen wat voor hen in dat jaar de belangrijkste gebeurtenis was geweest.

Tijdens de lesjes kregen de ouders een rondleiding door de school en werd hen veel verteld over de school. Natuurlijk was er ook tijd voor het stellen van vragen. 

Het PCC heeft een speciale sportklas en is ook bezig met een aanbod van culturele en creatieve activiteiten. 

De kinderen hebben genoten van de middag. Nu konden ze ervaren hoe een dagje op het Voortgezet Onderwijs eruit ziet. Met een mooie sleutelhanger van de school gingen de kinderen blij en enthousiast naar huis.

We willen de ouders die ons naar het PCC brachten en ons weer ophaalden bedanken!

IMG_8680 IMG_8680
IMG_8681 IMG_8681
IMG_8682 IMG_8682
IMG_8683 IMG_8683
IMG_8688 IMG_8688
IMG_8691 IMG_8691