Nieuwtjes uit groep 6

ingevoerd op 14-12-2017

Weer veel geleerd deze weken.

We zijn met geschiedenis midden in de tijd van Regenten en vorsten en hoe leuk is het dan als er een krantenartikel is over De Slotkapel in Egmond aan den Hoef.  De kinderen hadden veel vragen, maar zijn vooral heel geïnteresseerd over een slot en hoe dit dan in zijn werk ging. Het was ook een wijze les dat het onderwerp heel interessant kan zijn, maar de tekst soms nog een beetje moeilijk. Toch was het een dikke voldoende, want de uitleg van moeilijke woorden en de vragen waren heel goed. Het leuke was ook dat de leerlingen zelf bedachten dat we wel weer ”een kroegentocht, lees ”Trots op toer”, konden gaan doen. Nu bij de Slotkapel ..... leuk idee. 

We hebben veel met klokken gewerkt en ook de kalender raakt bijna af. Hoeveel werk het nog is om alle dagen in een jaar te nummeren en om de thema’s bij de maanden te verwerken. Het wordt een mooi product. Wie dit al kan, kan mooi door op Math en dus met eigen onderwerp verder. Mooie werkhouding van velen. 

De Pietjes in lood worden in de zwarte ”Trots op” map mooi bewaard. Kunnen we ruimte maken voor de Kerstsfeer. Onze boom is niet zo prachtig, maar wel met eigen producten. Zelfgemaakte slinger, ballen en piek. Vindt juf leuk, maar de boom thuis is vaak toch mooier ??. 

We leven toe naar het Kerstdiner (en juf naar de Cito’s...) en dus naar dinsdagavond. Samen eten en in de klas een liedje en een voorstelling. Ik ben benieuwd! We tellen af tot de vakantie. Maar tot die tijd, nog goed aan het werk.