Nieuwtjes uit groep 6

ingevoerd op 11-01-2018

We zijn natuurlijk naast ons gewone programma van: ReChill van Akwasi, boek lezen en pauzes houden en gymmen, toneel en tekenen en schrijven....nu ook bewuster aan het oefenen voor Cito onderdelen. 

De leerlingen zijn heel goed in hun Math programma op hun laptop de onderdelen aan het vinken die ze nog meer willen leren. Ze hebben zelf een plan gemaakt, wat ze nog willen en dus ook handig vinden om te leren. We hebben besproken wat er ongeveer in een Cito kan komen en daarna in het programma het level gezocht dat bij de leerling zelf hoort. 

Daarbij hebben we een leuk project gestart waarin we in een toneelvorm gaan proberen de tijdvakken van geschiedenis te laten zien. Dus per groepje zijn leerlingen aan het bedenken wat belangrijk is voor een bepaald deel op de tijdlijn in geschiedenis en nu nog een toneelstuk van maken..spannend. 

We vinden het heerlijk om een mandala af en toe te kleuren, zeker die van juf Liza (zelf door Liza gemaakt) zijn favoriet! 

Het tutorlezen gaat gelukkig in 2018 ook weer door. Wat gaan die groep 2/3ers toch hard vooruit. En bewonderenswaardig hoe onze groep 6ers kunnen voorlezen, begeleiden, spelletjes verzinnen en veel complimenten geven. Leuk om te zien. 

We hebben met Akwasi met ReChill gefocust op faalangst en stilzitten. Wat gebeurt er in je lijf en hoe hier mee om te gaan..... leuke filmpjes vinden wij. Dit in plaats van yoga, want vooral de mantra’s vinden we erg leuk om mee te zingen. 

Na een mini tafeltoets (die bij de meeste leerlingen natuurlijk goed ging) is een doel van sommige leerlingen zelf om de tafels van 7 en 8 toch iets meer te herhalen. Mag natuurlijk ??.... 

Bij de Cito zou de mooiste ondersteuning van ouders zijn: RELAX (het komt wel goed) en goed slapen en eten & drinken lijkt de beste steun. Al het extra oefenen doen we weer na de Cito’s, maar een rustig lijf en zelfvertrouwen en steun is nu fijn. Alvast bedankt !