Nieuwtjes uit groep 7/8

ingevoerd op 11-01-2018

Wat was het fijn om alle kinderen weer te zien na de Kerstvakantie! Maandag hebben we van elkaar gehoord wat iedereen heeft meegemaakt. Leuk om dit van elkaar te horen.

We zijn deze week druk met het werken aan een weektaak op Junior Einstein. Hier staan allerlei digitale taken klaar. Het zijn taken van spelling, begrijpend lezen en rekenen. De taken en vraagstelling lijken erg op de opdrachten van de Citotoetsen. Zo raken we rustig gewend aan de soort vragen en opdrachten. De kinderen hebben goed geconcentreerd aan de opdrachten gewerkt. 

Bij natuur en techniek hebben we het thema over klimaten afgerond. De kinderen mochten in groepjes een dierentuin ontwerpen. In de dierentuin moest elke klimaatsoort voorkomen. De kinderen bedachten welke soorten planten en dieren er kunnen leven in elk klimaat. We hebben het gehad over de temperatuur, vochtigheid en neerslag die passen bij de verschillende klimaten.

Dinsdag gingen we in Castricum op bezoek bij schrijfster Marlies Slegers. Van te voren hadden we haar website bekeken. Dit maakte ons nieuwsgierig want we lazen dat ze een krokodil als huisdier heeft gehad. Marlies vertelde ons aan de hand van een fotopresentatie hoe het komt dat ze schrijfster is geworden en hoe ze aan haar inspiratie komt. De kinderen mochten aan het eind nog vragen stellen. Veel vragen, die de kinderen van tevoren hadden bedacht, waren tijdens de presentatie al beantwoord. Op school bleek dat veel kinderen nu graag een boek van Marlies Slegers willen lezen. We hadden er al een aantal in de klas staan en hebben er nu nog meer gereserveerd in de bibliotheek. We vonden het bijzonder om een schrijfster te mogen ontmoeten. 

Donderdagochtend deden we mee met de ICE-games op ijsbaan De Meent in Alkmaar. Alle kinderen mochten ook gratis schaatsen huren. Dankzij een tip van ouders wisten we dat we voor deze activiteit konden inschrijven. Onze groep hoorde bij de eerste 5000 inschrijvingen die gratis mochten deelnemen. Wat een geluk!

Op de binnenbaan stonden allerlei spellen klaar. De kinderen mochten kiezen wat ze wilden gaan doen. Ze konden kiezen uit: curling, ICE-biken, biatlon, ijshockey en vrij schaatsen. Ook mochten we na de ICE-games nog vrij schaatsen op de buitenbaan. Wat was het gezellig! Iedereen deed zijn ding en maakte plezier. Kinderen die aan het begin nog niet konden schaatsen lukte het aan het eind al stukken beter. Met vallen en opstaan lukte er steeds meer. Leuk om te zien was dat de kinderen elkaar goed hielpen en gezellig samen speelden en schaatsten. Ook na 3 uur schaatsen vonden de kinderen het alsnog jammer dat we ermee stopten. We kregen complimenten van andere schaatsers op de buitenbaan over onze gezellige en lieve kinderen die zo leuk met elkaar samen schaatsten. We hebben enorm genoten!

We zijn de ouders dankbaar voor het brengen en halen bij de verschillende activiteiten. Dankzij jullie hulp kunnen we deze leuke dingen doen. Fijn dat jullie weer voor ons klaar stonden.

8 8
6 6
5 5
4 4
2a 2a
3 3
2 2
1 1