Nieuwtjes uit groep 7/8

ingevoerd op 18-01-2018

Wat hebben we deze week hard gewerkt. We zijn bezig geweest met het oefenen voor de cito. Op de laptop staat er een nieuwe weektaak klaar bij Junior Einstein. Deze weektaak bestaat weer uit verschillende opdrachten van rekenen, spelling en begrijpend lezen. We oefenen hierdoor met de vraagstelling van Cito. In de klas worden er nog extra dingen uitgelegd en voor het lezen zijn we elke dag aan het oefenen met leeslijsten. 

Woensdag was de geschiedenistoets nog aan de beurt. En wat zijn we trots op de resultaten. Het doel van de toetsen is vooral het ontdekken van je eigen leerstrategie. En dit wordt nu ontdekt door de meeste kinderen. Ook zijn we met elkaar nagegaan of de aandacht tijdens de lessen er was, of er goed geleerd is en of de vragen in de toets goed gelezen zijn.  We merken hierdoor een hogere betrokkenheid in de lessen en dat resulteert zich in de cijfers. Wat een goede cijfers hebben we mogen uitdelen.

Verder zijn we druk in de weer met creatieve vakken. We zijn een tekenopdracht gestart met koude en warme kleuren. Door een prachtige boom te tekenen met verschillende patronen erin omringt door warme en koude kleuren krijg je een waar kunstwerk. De meeste tekeningen zijn al klaar en hangen op de ramen van de klassen. Dinsdag stond er een leuke gymles van juf Petra klaar. Een gymles met diverse opdrachten. Een soort ”wipe out” spel om je evenwicht te bewaren, het spelletje beerpong voor het mikken, schieten op een doel, paaltjesvoetbal en een hurkwendsprong maken over de kast met een trampoline ervoor. Wat is het toch leuk om elke week weer andere onderdelen te kunnen doen tijdens de gymles. 

Woensdag kwam meester Herman voor een muziekles. We hebben op een keyboard mogen spelen en we hebben iets geleerd over noten lezen. Meester Herman heeft een beginnetje gemaakt met een aantal voorbeelden. Zo had hij een haai en een zeehond in zijn hand. Haai is één klap en zeehond is twee klappen. Op die manier hebben we een ritme geklapt. Daarna hebben we dit in notenschrift genoteerd. 

In beide groepen zijn we gestart met de portfolio gesprekken. Wat komen hier toch mooie dingen uit. Zo wordt juf Liza regelmatig genoemd als fijne hulp waar veel van wordt geleerd. Vaardigheden, bijvoorbeeld de radslag of de handstand worden genoemd als een vaardigheid wat eerst nog niet werd beheerst maar nu toch wel. De spellingregels helpen bij het begrijpen van de woorden. En waar ben je nu trots op? ”Dat ik op deze school zit, waar ik het naar mijn zin heb en de dingen nu snap die ik eerst nog niet zo goed kon”. 

Na het vele oefenen van de afgelopen weken zijn we er klaar voor. Maandag gaan we starten met de cito’s en deze gaan we maken met veel vertrouwen!

IMG-20180118-WA0028 IMG-20180118-WA0028
IMG-20180118-WA0027 IMG-20180118-WA0027
IMG-20180118-WA0026 IMG-20180118-WA0026
IMG-20180118-WA0025 IMG-20180118-WA0025