Nieuwtjes uit groep 2/3

ingevoerd op 01-02-2018

Gym
Juf Petra verzorgt iedere dinsdag een prachtige gymles voor onze kinderen. Mijn complimenten hoe een ieder helpt met omkleden, zodat we lekker op tijd kunnen beginnen met de gymles. Afgelopen dinsdag zat er een evenwichts / klim opdracht in de gymles. Op de foto is te zien hoe mooi Amy Marie helpt. Zo mooi om te zien. Amy helpt heel behulpzaam Marie en Marie vertrouwt Amy helemaal. 

Knutselen
We zijn poppetjes van stof aan het maken. Wat hebben we aan in de winter? Warme kleren? Een muts of oorwarmers? Wanten en schoenen. We hebben allemaal hele leuke stofjes. Het is soms nog best een uitdaging om in stof te knippen. De kinderen vinden het ontzettend leuk om te doen. 

Afscheid juf Bente / welkom juf Joyce
Vorige week schreef ik er ook al kort over. Afgelopen donderdag hebben we afscheid genomen van juf Bente. Zij heeft voor alle kinderen een ’aju paraplu’ gemaakt met een plaatje van Jip of van Janneke erbij. We kregen ook allemaal een ontbijtkoekje van haar. MMM wat een verwennerij.  De kinderen vonden dit ontzettend leuk. Wij hebben juf Bente een afscheidsboekje gegeven. We gaven juf het boek van Superjuffie. Een boek van Superjuffie voor een super juf. 

Juf Joyce komt nu bij ons stage lopen. Zij zal donderdag en vrijdag in de klas aanwezig zijn. 

Het woordje kaft/ het woordje tijger
We hebben de kaft van ons lievelingsboek overgetrokken. Alle resultaten zijn te bewonderen in de gang. De kaft van Julius hangt aan de woordenlijn. Carlijn is nog bezig met haar kaft. Op de foto is te zien met hoeveel betrokkenheid zij aan het werk is. 

We hebben na het woordje kaft het woordje tijger geleerd. We hebben voornamelijk geoefend met de letter /g/. In welk woord hoor je allemaal de /g/. Sommige kinderen hebben de regel van de  ’specht’ geleerd. Want na een korte klank en je hoort een /t/ komt er geen /g/ maar een /ch/ als /g/. Woorden zoals zacht, macht, vracht, kucht, lucht en nicht. Bij ons op school is iedere spellingafspraak gekoppeld aan een dier. 

Voorlezen
Er zijn al wat mama’s en papa’s bij ons komen voorlezen. En wat is dat gezellig. Tijdens het eten en drinken leest nu ineens jouw mama of papa voor, dat is wel heel bijzonder. De kleinere broertjes of zusjes mogen ook mee. We vinden het erg gezellig en wie weet kunnen we het nog wel een week langer organiseren. Elke keer weer bespreken we de titel van het verhaal. We bekijken de kaft van het boek en we bespreken wat er op de achterkant staat van het verhaal.

De CITO toets
In groep 3 hebben we ook de CITO toets afgenomen. Ik ben een ontzettend trotse juf als ik besef dat sommige in augustus alleen nog hun naam op konden schrijven. Nu schrijft iedereen een woordje achter het plaatje op. En wat hebben ze dit goed gedaan. Bijna allemaal weten ze we dat de /f/ achter een woord komt als je hem daar hoort. 

In groep 3 doen we 3 toetsen: rekenen, spelling en DMT. DMT is zoveel mogelijk woordjes lezen binnen één minuut. Zo snel als een haas zeg ik wel eens, of zo snel als een raceauto? 

Naar de bibliotheek
Wat ben ik blij dat we steeds weer met elkaar een uitje kunnen regelen. Afgelopen dinsdag zijn we met z’n allen naar de bibliotheek geweest. Deze uitjes zijn vooral mogelijk door jullie betrokken ouders. Mijn dank daarvoor, heel fijn. Een thema komt zo echt tot leven. 

In de bibliotheek hebben we allemaal boekjes gelezen, we hebben boekjes voorgelezen en we mochten allemaal een boekje lenen. In de klas staan ondertussen 2 manden met boekjes erin. De kinderen zijn er dol op en ze pakken ieder moment van de dag de boekjes erbij.  In de bibliotheek lag ook een kleurplaat van ’Ssstt de tijger slaapt’. Sommige kinderen hebben deze ook ingekleurd. Op school heeft juf de kleurplaat onder het kopieerapparaat neergelegd. Woensdag hebben we deze met ze allen ingekleurd. Sommige hebben de kleurplaat zelfs in hun TROTS OP MAP gedaan (portfoliomap) 

Carnaval
Vrijdag 9 februari vieren we carnaval op school. We mogen dan allemaal verkleed naar school komen. In de middag hebben we Kleuren Got Talet en wij treden met de hele klas op. We zingen een carnavalsliedje. 

IMG_8322 IMG_8322
IMG_8193 IMG_8193
IMG_8289 IMG_8289
Naamloos Naamloos
IMG_8288 IMG_8288
IMG_8336 IMG_8336
Naamloos Naamloos
IMG_8424 IMG_8424