Verkeerssituatie

ingevoerd op 08-02-2018

De leerlingenraad en de verkeersveiligheid rondom de school

Vanmorgen kreeg ik een uitnodiging van twee kinderen van de leerlingenraad (Stan en Kiyan) om over de verkeersituatie  rond de school te praten.  Zij  zien, net als wij, ook onveilige situaties rondom de school.

Zij hadden mooie voorstellen:

een kiss & ride strook

daarnaast een verdeling van de parkeerplaatsen: de ouders van de oudere kinderen parkeren verder weg en de ouders van de jongere kinderen mogen dichterbij parkeren.

De kinderen stellen ook voor, dat je zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school komt. Ze vinden ook dat je elkaar hierop mag aanspreken.

Daarnaast hebben we over de volgende zaken gesproken:

Het bord dat aan twee kanten van de schoolzone langs de weg staat, betekent:  verboden stil te staan. ( op maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 16.00 uur )

Regelmatig zien we dat ouders in dit gebied hun auto stil zetten, de kinderen uit laten stappen en dan weer doorrijden.  Dit mag dus niet en creëert ook een onveilige situatie. Bovendien riskeer je een bekeuring van € 90,--.

En er geldt een maximum snelheid van 30 km per uur.

Ook zien we dat ouders net na het verbodsbord hun auto langs de Hogeweg parkeren.  Vooral bij de kruising met de Molenweg ontstaat er dan ook een onoverzichtelijke situatie.

Mede namens de kinderen  doen we nogmaals een beroep op jullie om ook rond de school een veilige situatie voor de kinderen te creëren en je auto op een veilige plaats te zetten en het laatste stukje te lopen. Bewegen is gezond.

Binnenkort hebben we een afspraak met een deskundige en de kinderen om over de kiss & ride strook te praten.

IMG_8843 IMG_8843