Nieuwtjes uit groep 2/3

ingevoerd op 15-02-2018

Foto uu klei
Op deze foto is te zien hoe we de letter /uu/ aan het kleien zijn. De kinderen vinden dit erg leuk om te doen. Dit is een andere manier om de letters aan te leren.

Foto poppenhuis
We hebben een poppenhuis in de klas. Veel kinderen vinden het heerlijk om met dit huis te spelen.

Foto carnaval
Afgelopen vrijdag hebben we carnaval gevierd in de klas. We waren allemaal verkleed. In de kring hebben we elkaar uitgebreid bekeken en iedereen mocht één voor één op de bank staan. We hebben complimenten gegeven. We hadden een carnavals boekje waarin we hebben gewerkt. In de middag hadden we Kleuren Got Talent en hebben we een carnavalslied gezongen. Het lied zit in de ”trots op” map van de kinderen met een mooie foto erbij. 

Foto’s van het bos
Maandag zijn we naar het bos gegaan met elkaar. We hebben daar heerlijk gerend en hutten gebouwd. Silene en Yanara deden boompje verwisselen. Je mocht 10 tellen bij de boom staan en daarna moest je naar een andere boom rennen, maar pas op .... want er was ook een tikker. We hebben veel plezier gehad met elkaar. 

Foto woordje ring
Dinsdag heeft juf Petra bij de gym de Olympische Spelen nagemaakt. Dit was ontzettend leuk. In de middag stond de schaatswedstrijd ook aan. We hebben met z’n allen heel hard gejuicht voor Nederland. Woensdag hebben we het woordje ring geleerd. Ring, van de Olympische ringen. We hebben met elkaar gesproken over de kleuren en over de betekenis van deze ringen. 

Foto hartjes
Ik hou van jou. Het is nu koud buiten. Ja, we leren de letter en klank /ou/. Bij koud is er ook nog wat speciaals aan de hand, want het woordje hoort bij de regel van het paard. Hoor je aan het eind namelijk een /t/, dan maak je het woord langer en wordt het misschien wel een /d/. We hebben veel woordjes bedacht met de /ou/.  Er bestaat ook nog een /au/. Een verschil horen we niet, we kunnen alleen proberen deze woorden te onthouden. De hartjes van, ik hou van jou, passen ook weer bij Valentijn. 

Foto hartjes hand
Woensdag was het 14 februari. De dag van de liefde. Juf kreeg van Yanara een hartje en rozen. Wat ontzettend lief van haar. We hebben met elkaar gesproken over deze bijzondere dag. De kinderen hebben met Nicole allemaal hartjes gevouwen. Deze hartjes hebben ze voor iemand gemaakt. Eerst hangen de hartjes nog gezellig in de gang. 

Foto Josphine en Floris
Jospehine en Floris waren acrobaten op de schommel. Knap hé.

Foto tutor lezen
Op woensdag gaan we altijd tutorlezen. De kinderen van groep 2 worden vaak voorgelezen. Woensdag, omdat het Valentijnsdag was, mochten zij woorden in lettergrepen klappen. Heel fijn dat de kanjers van groep 6 hierbij kunnen helpen. Na het tutorlezen hebben we met elkaar alle plaatjes mooi ingekleurd. 

IMG_8621 IMG_8621
IMG_8625 IMG_8625
IMG_8716 IMG_8716
IMG_8793 IMG_8793
IMG_8808 IMG_8808
IMG_8871 IMG_8871
IMG_8872 IMG_8872
IMG_8876 IMG_8876