Nieuwtjes uit groep 2/3

ingevoerd op 08-03-2018

WELKOM Isa
Isa is verhuist naar Limmen en is daarom nieuw bij ons in de klas. De kinderen in de klas zijn heel behulpzaam om Isa alles te leren. Ze vertellen hoe de tablet uit gaat, hoe de dobbelsteen werkt tijdens het werk, waar de gymzaal is en ze laten zien waar alles ligt in de klas. We wensen Isa heel veel plezier bij ons in de klas. 

Een wens voor juf Marja
Juf Marja is ziek en weet daarom niet of ze het lichamelijk nog redt om bij ons in de klas te zijn. Juf Marja heeft soms wat snelle hartkloppingen. We hebben een wensboek voor juf Marja gemaakt. We wensen haar heel veel beterschap. En wie weet komt ze ooit wel weer eens bij ons in de klas kijken. Juf Ylona heeft het wensboek aan juf Marja gegeven samen met een bos bloemen.

Klokkijken
Afgelopen maandag hebben de kinderen van groep 3 een klok gemaakt van mozaïek papiertjes. Dit hebben ze samen met ”juf” Nicole gedaan, ”juf” Nicole is de mama van Gijs. Dinsdag hebben de kinderen met juf Joyce wijzers op de klok gemaakt met een splitpen. Nu zijn we één voor één de cijfers op de klok aan het plakken. Het is voor sommige kinderen een hele ontdekking waar welk getal komt te staan. Gijs helpt de kinderen daar graag bij. De kinderen mogen de klok in hun laatje bewaren. Ze mogen de klok er altijd bij pakken als we gaan klokkijken met rekenen. 

Aanstaande maandag gaan kinderen uit groep 6 ons een workshop geven over klokkijken. Zij zijn dit nu aan het voorbereiden. Ze geven alleen een workshop aan de kinderen die dit willen. 

Het woordje schaats
Voor de vakantie hebben we het woordje schaats geleerd. Het woordje paste heel goed bij de Olympische Spelen. In de vakantie hebben veel kinderen geschaatst op de sloot. We oefenen daarom nog even verder met het woordje schaats en oefenen dan vooral met de /sch/ woorden. We hebben een speciaal boekje waar allemaal woorden in staan met de /sch/.

Kleurwedstrijd
Lauren en Ive hebben van onze klas gewonnen met de kleurwedstrijd. Alle kinderen hebben zelf een tekening mogen maken van hun lievelingsdier. Ive en Lauren kunnen zondag hun prijs ophalen. Spannend, wat zal hun prijs zijn?

Zwemdiploma
Maartje had voor de vakantie al haar zwemdiploma gehaald en Justin heeft deze week zijn A diploma gehaald en laten zien in de klas. Beide hebben ze een luid applaus gekregen. 

DDZD2438 DDZD2438
IMG_9023 IMG_9023
IMG_9470 IMG_9470
IMG_9497 IMG_9497
IMG_9503 IMG_9503
IMG_9509 IMG_9509
IMG_9510 IMG_9510