Nieuwtjes uit groep 7/8

ingevoerd op 08-03-2018

En toen was de vakantie alweer voorbij. Wat gaat een week toch snel en wat hebben we genoten van de vakantieverhalen. Er zijn een aantal kinderen op vakantie geweest en voor degene die thuis zijn gebleven hebben de meeste genoten van het ijs. 

Deze week zijn we rustig gestart. Met spelling en rekenen hebben we ingezet op herhaling. Het blok voor spelling is afgerond waardoor we deze categorieën nog even extra aan het herhalen zijn. Met rekenen zijn de kinderen bezig op rekentuin. Een aantal kinderen hebben hier een eigen doel gesteld. En dit doel zijn ze aan het oefenen. 

Volgende week gaan beide groepen naar het verzetsmuseum. Om de kinderen hierop voor te bereiden kijken we de hele week naar 13 in de oorlog. Deze serie neemt ons stap voor stap mee door de oorlog met beelden en uitleg. Iedereen zit heel erg aandachtig te kijken naar de serie. We kijken uit naar ons bezoek aan het verzetsmuseum.

Deze week hadden we ook een uitje. We zijn naar de voorstelling Raps ’n Taps geweest. Dit is een muzikale voorstelling waar alle genres voorbij kwamen. Andy en Jeanice hebben dit samen voor elkaar gekregen. Andy kan heel goed beatboxen waardoor hij de beat van veel nummers kan nadoen. Jeanice heeft een prachtige stem en nam de zang op zich. Lewis de looper was hun derde assistent. De looper kan geluiden opnemen en steeds laten herhalen. Hierdoor ontstaan echte beats.  We hebben gezien dat je op een beat van vier noten wel veertig bekende nummers kan zingen. Ook deden Andy en Jeanice een battle. Andy ging rappen en Jeanice kon met haar tap schoenen tappend alle ritmes nadoen. Een prachtige show en wat zijn we trots op onze klassen. Wat zijn jullie toch fijn publiek. We zijn ook erg blij met de ouders, bedankt weer voor het rijden.

https://www.youtube.com/watch?v=TkAwBnlW3jY (https://www.youtube.com/watch?v=TkAwBnlW3jY)

raps 'n taps 2 raps 'n taps 2
raps 'n taps raps 'n taps