Nieuwtjes uit groep 2/3

ingevoerd op 15-03-2018

Samen met groep 6
Bij ons op school vinden we dingen samen maken en bouwen belangrijk en leuk. We zien graag dat kinderen elkaar iets leren. Wetend wanneer een kind een ander kind iets leert, dat hij/zij daar zelf ook een hoop van leert. De leerpiramide zegt dat een kind voor 90% iets leert wanneer hij/zij iets aan een ander kind kan uitleggen.  Kinderen uit groep 6 lezen een boekje voor aan iemand van groep 2. Kinderen van groep 3 lezen en kinderen van groep 6 kijken en luisteren hierna. 

We hebben op maandag rekenworkshops, dit houdt in: kinderen van groep 6 maken en verzinnen een les over klokken en geven dit lesje aan kinderen van onze klas. Op de foto is te zien dat Amy een klok buiten heeft gemaakt. Justin en Thijs zijn de wijzers. Amy noemt steeds een tijd op. Quinty van groep 6 heeft een andere les bedacht een geeft haar lesje aan Lois en Gijs. 

Zonnetje van de week
Silene was het zonnetje van de week. Ze had baby foto’s meegenomen. Het was erg leuk om dit te zien. Ive gaf Silene het compliment dat ze een mooi ’verandershirt’ heeft. Bij juf viel het kwartje pas naar een aantal seconde wat nou een ’verander shirt’ is. Even voor het beeld, een ’verandershirt’ is een shirt met pailletten. 

Paasdozen
We hebben allemaal al een paasdoos geschilderd. Dit hebben de kinderen allemaal gedaan met Nicole. Dit vonden we allemaal ontzettend leuk om te doen. De paasdozen gaan vrijdag mee naar huis. De kinderen mogen de dozen thuis verder versieren. We hebben allemaal een paasdoos voor iemand anders gemaakt. We maken dus ook allemaal een ontbijt voor iemand anders. Het is nog best een uitdaging om dit even voor jezelf te houden. We hebben afgesproken dat je alleen aan je papa, mama en broer(tje)/zus(je) mag vertellen.

Hamertje tik
We spelen graag met het spelletje hamertje tik. Je kan zelf iets hameren, je kan ook een voorbeeld namaken. Floris heeft dat gedaan. Hij wilde graag een foto van zijn werkje voor in zijn TROTS OP MAP (portfoliomap). Juf maakt dan een foto met haar telefoon en dan printen we samen de foto uit. 

Het digibord
We hebben een heel fijn digibord in de klas. Het bord kan helemaal omhoog en dan kunnen we een filmpje kijken. Het bord kan ook omlaag staan en dan kunnen we op het bord een kralenplankje doen. Moos en Finn hebben dit dinsdag tijdens open deuren gedaan. Ze hadden er veel plezier in. 

Gedragregels
In de klas hangen gedragregels. Hier staan dingen op die we graag zien in de klas. Iedere regel heeft een andere kleur. We hangen een bloemetje aan de regel waar we deze week extra op letten. Juf zegt altijd: waar je op let, dan wordt het altijd groter. Daarom letten we graag op leuke dingen. Op deze leuke dingen letten is wel extra leuk en fijn. 

IMG_9550 IMG_9550
IMG_9561 IMG_9561
IMG_9623 IMG_9623
IMG_9627 IMG_9627
IMG_9628 IMG_9628
IMG_9633 IMG_9633
MEMV5282 MEMV5282
NSBO6899 NSBO6899