Nieuwtjes uit groep 7/8

ingevoerd op 15-03-2018

Het belangrijkste in deze week was onze excursie naar het Verzetsmuseum in Amsterdam. Dankbaar zijn we voor de ouders die ons wilden vervoeren. Eenmaal aangekomen in Amsterdam werden we meegenomen naar de speciale zaal voor Verzetsmuseum Junior. David, de vader van Benjamin uit groep 1-2, was 1 van onze begeleiders. 

We kregen eerst een filmpje te zien wat ons mee terug nam in de tijd tot aan WO 1. Vanaf daar ging de tijd weer vooruit en konden we verschillende gebeurtenissen op volgorde zien. We waren al goed voorbereid op school en wisten dus ook al veel. Na het filmpje gingen we in 3 groepen het museum in. Er waren 4 huisjes gemaakt. Er werd steeds begonnen met een filmpje met het verhaal van een kind in de oorlogstijd. Daarna konden de kinderen in en om het huisje op zoek gaan naar antwoorden op de vragen uit hun werkboekje. De kinderen maakten kennis met Jan, Eva, Nelly en Henk, die als kind de oorlog hebben meegemaakt. Via deze kinderen kwamen ze meer te weten over het dagelijkse leven, de jodenvervolging, het verzet en hoe het was om in een NSB-gezin te leven. Het zijn waargebeurde verhalen van de kinderen. Alle 4 hebben zij de oorlog overleefd en leven zij ook nu nog. Er werd fanatiek gezocht naar antwoorden. Dit werd gedaan door te luisteren naar Radio Oranje, te zoeken op geheime schuilplekken en nog veel meer bijzondere manieren. De kinderen waren enorm geboeid en onder de indruk. 

Groep 8 heeft een afscheidsmusical uitgekozen. We zijn hier wel een paar weken mee bezig geweest. De kinderen kozen voor het aanschaffen van een musical om die dan aan te passen naar hun eigen wensen. Er zijn veel musicals op de markt, dus was het een klus om een keuze te maken. We hebben trailers bekeken op YouTube en hebben informatie over de verschillende musicals gelezen. Uiteindelijk was ”De tent op z’n kop” favoriet. De tekstboekjes zijn gekopieerd en de kinderen zijn nu bezig met het lezen van het hele verhaal, zodat zij een top 5 van rollen kunnen maken die zij zouden willen spelen. Ook zijn we al begonnen met het zingen van de liedjes. Hier doet groep 7 gezellig aan mee. We verklappen jullie nog niks over het verhaal. 

We zijn ook druk met de Schoolvoetbal. Op woensdag 4 april is het toernooi bij VV Limmen. We hebben een jongensteam en een meidenteam. Beide teams zijn aangevuld met kanjers uit groep 7. Elke donderdagmiddag oefenen we op het Koekkoeksveld. De opa van Dutch is de coach/trainer van het jongensteam. Voor het meidenteam zijn we nog naar iemand op zoek. Meld je gerust bij juf Willy of juf Kienne! 

We hebben dinsdag lootjes getrokken voor het Paasontbijt. Het was toch weer een beetje spannend. Sommige kinderen hebben al een schoenendoos mee naar school genomen en zijn ook al begonnen met het versieren ervan. We zijn tijdschriften en folders aan het verzamelen waar we leuke plaatjes uit knippen om de doos mee te versieren. 

Deze week is het ook nog de ”Week van het geld”. Door de drukte en de staking paste dit deze week niet meer in ons programma. Aanstaande maandag krijgen we een gastles over de ”Week van het geld”. 

IMG_0899[1] IMG_0899[1]
IMG_0925[1] IMG_0925[1]
IMG_0929[1] IMG_0929[1]
schoolvoetbal schoolvoetbal
tent op z'n kop tent op z'n kop