Nieuwtjes uit groep 7/8

ingevoerd op 29-03-2018

Deze week zijn we bezig geweest met de Anne Frank Krant. We hebben samen delen uit de krant gelezen. Er waren 2 volle pagina’s over Jan te lezen. Jan kenden wij al van ons bezoek aan het Verzetsmuseum. 1 van de 4 huisjes in het museum ging over wat Jan als kind had meegemaakt tijdens WO2. Ook zijn we begonnen met het kijken van de film Oorlogsgeheimen. Voor veel kinderen is WO2 een indrukwekkend en fascinerend thema. Er worden veel vragen gesteld en de betrokkenheid is groot.

Bij de Anne Frank Krant hoorde ook een spel over Kinderrechten. We hebben de Kinderrechten doorgelezen en daarna het spel gespeeld. Elk kind kreeg een kaart en moest bedenken bij welke van de Kinderrechten deze hoorde. Zo ontstond er een groepsverdeling. In groepjes werd er gewerkt aan een poster over een bepaald kinderrecht. 

Deze week zijn er ook ”gewone” presentaties gehouden. Anoushka deed haar presentatie over haar konijnen. Ze had ook zelf een konijnenpak aan. Haar 2 konijnen waren ook mee. Anoushka had een hele leuke manier van presenteren gekozen. Ze vertelde vanuit de belevingswereld van haar konijn. Dit was heel leuk en grappig! Ze sloot haar presentatie af met het spelletje ”Fox and rabbit”.  Nynke was ook deze week aan de beurt. Ze leerde ons van alles over ratten. Stralend vertelde ze haar verhaal en ze had haar ratten ook meegenomen! We hebben genoten van de presentaties.

Bij begrijpend lezen hebben we ons deze week gefocust op het leggen van verbanden. De tekst ging over het laatste witte neushoorn mannetje wat in Kenia overleden is. We hebben de tekst samen gelezen en daarna het filmpje van het Jeugdjournaal gekeken. Vervolgens werden de opdrachten opgelost door goed samen te werken en terug te lezen. Het vinden van de signaalwoorden die een verband aangeven lukt steeds beter.

Woensdag hadden we eindelijk weer muziekles van meester Herman. We deden de les in de aula omdat we lekker veel kabaal gingen maken. Herman had enorm veel instrumenten uit Brazilië mee. Eerst legde hij uit hoe de instrumenten heten en hoe ze bespeeld moeten worden. Daarna mocht iedereen een instrument kiezen en leerde Herman elk instrument een eigen ritme aan. Ole uit groep 4 was de assistent van meester Herman. Hij gaf de verschillende groepjes met hetzelfde instrument aan wat ze moesten spelen en liet ze beginnen en stoppen. Wat deed Ole dit onzettend knap! Er ontstond binnen een paar tellen een grote Samba band! 

Woensdag hadden we de voorronde van Kleuren got talent. Ook deze keer hadden meerdere kinderen een stukje voorbereid. Omdat we niet allemaal voor de hele school kunnen optreden doen we een voorronde. Robine en Madelief deden een leuke dans die goed paste bij de tekst en muziek. Wat kunnen deze meiden mooi gelijk dansen! Donny en Tijn rapten op een nummer van Boef. Wat hebben ze een talent! Nynke en Juanna zongen samen een lied en mochten door naar de show van donderdag. Zij lieten veel zelfverzekerdheid en focus zien. Ze zongen luid en zelfs toen de muziek uit viel zongen ze gewoon door. David speelde Für Elise op het keyboard. Hij deed dit uit zijn hoofd, wat ongelooflijk knap! Sanne, Elze, Anoushka en Nanne dansten en zongen op het nummer Zoutelande. Ook deze keer pasten hun outfits goed bij de act en hadden ze er weer iets moois van gemaakt. We sloten af met Matteo op de cajon. De kinderen mochten liedjes bedenken. Matteo luisterde naar het liedje en speelde daarna direct het ritme mee. Ook Matteo gaat voor de hele school optreden.

We hebben de laatste voetbaltraining achter de rug. Opa Joop heeft ook deze week de jongens getraind en er is een opstelling gemaakt. De jongens hebben de afgelopen weken genoten van de trainingen van opa Joop. Wat is hij een fijne trainer/coach. De meiden zijn getraind door verschillende moeders en juf Kienne. De balvaardigheid van de meiden groeit enorm! De meiden zijn enthousiast en doen erg hun best. Volgende week woensdag spelen we de wedstrijden van het Schoolvoetbaltoernooi bij VV Limmen. We kijken uit naar een zonnige dag met veel plezier op het veld. Iedereen is welkom om ons aan te komen moedigen!

Natuurlijk sloten we de week af met een gezellig Paasontbijt. Wat hebben de kinderen hun best gedaan om hun klasgenoot te verrassen! Prachtig versierde dozen werden de klas binnengebracht en er zaten ook nog heerlijke ontbijtjes in. Het was een erg gezellig sfeertje! We hebben deze week ook besproken wat er op welke dag gebeurd is in het Paasverhaal. Het is leuk om te zien hoeveel de kinderen hiervan van eerdere jaren al onthouden hebben. We wensen iedereen een fijn Paasweekend!

IMG_1083[1] IMG_1083[1]
IMG_1087[1] IMG_1087[1]
IMG_1088[1] IMG_1088[1]
IMG_1094[1] IMG_1094[1]
IMG_1096[1] IMG_1096[1]
IMG_1097[1] IMG_1097[1]
IMG_1101[1] IMG_1101[1]