Nieuwtjes uit groep 2/3

ingevoerd op 12-04-2018

Ive in New Zeeland
Ive is 2 maanden naar New Zeeland. Afgelopen weekend stuurde Ive juf een prachtige foto. Ik heb de foto aan de klas laten zien. Na het zien van de foto hebben we een spraakberichtje naar Ive gestuurd. Ive vond het heel fijn om al onze stemmen weer te horen. 

Letters maken van klei, strijkkralen, de lego, knex of?
Als we letters leren of oefenen, wist je dan dat we deze letters wel eens maken van klei, strijkkralen, lego of knex? We maken ook wel eens letters van ons lichaam en we maken wel eens een letter in scheerschuim of vogelzand. De kinderen vinden het heerlijk om op deze manier met letters bezig te zijn. 

Ons gebit
Vandaag is er iemand van de poetsbus op school geweest. Zij kwam van alles vertellen over ons gebit. 15 mei komt de poetsbus zelf naar onze school. Afgelopen week hebben we veel gesproken over de tandarts, wiebeltanden, wisseltanden, je tandvlees en hebben we het gehad over je tanden poetsen. We hebben ook ons gebit getekend met een spiegel. 

Complimentenkaartjes
We kunnen allemaal complimentenkaartjes verdienen in de klas. Wanneer je iemand helpt krijg je het kaartje: ik ben behulpzaam. Wanneer je iemand troost bij verdriet krijg je het kaartje: ik kan troosten. Deze kaartjes zijn een stimulans om te stimuleren hoe we met elkaar omgaan. 

De regel met het bloemetje is in de maand april: we spelen werken met elkaar en helpen elkaar. 

Techniek
Iedere vrijdag hebben wij techniek van meester Bor. De ene vrijdag gaat groep 2 en de andere vrijdag mag groep 3. De kinderen vinden het ontzettend leuk en interessant. We hebben ozobots op school. Dit zijn robotjes die reageren op kleuren. De kinderen tekenen met kleurtjes een weg en de robot reageert daarop. Amy, Guus en Jospehine mochten de ozobot voor een keer meenemen naar de klas. Ze hebben in de kring aan alle kinderen hun ’parcours’ laten zien. Sommige papa’s en mama’s hebben het ook gezien in de gezellige kring bij binnenkomst. 

IMG_0454 IMG_0454
IMG_0499 IMG_0499
IMG_0500 IMG_0500
IMG_0691 IMG_0691
IMG_0713 IMG_0713
IMG_0723 IMG_0723
IMG_0725 IMG_0725
MEYA1450 MEYA1450