Nieuwtjes uit groep 2/3

ingevoerd op 19-04-2018

Techniek bij meester Bor
Afgelopen week mocht groep 2 naar meester Bor. Apparaten demonteren en bekijken hoe zo’n apparaat er nou van binnen uitziet. De kinderen vinden het zo fijn. 

Zoem mee naar huis
Elk weekend gaat Zoem de Bij met iemand anders mee naar huis. Afgelopen week was Zoem mee met Simme. Simme had Zoem de hele week al op zijn tafel liggen. Hoe leuk is het dan om samen de rekensommen te maken. 

Schapen maken
Voor jonge kinderen is het belangrijk om te oefenen met schrijfpatronen. Ik geef hier graag een betekenisvolle situatie aan. Het is lente, in de lente zien we veel schapen buiten en worden er lammetjes geboren. De kinderen maken de krullen van het schaap. Deze krullen maken wij op een muziekje van zingende schapen. Zodra de muziek start, mogen de kinderen beginnen. Een schaap heeft ook een staartje, dus heeft onze schaap een staart van een pompoen. Zelfs het maken van deze pompoen heeft met een schrijfbeweging te maken. De kinderen draaien namelijk hun pols telkens om een stukje papier heen.  Jari is bezig om zijn staart te maken. 

Rupsje nooit genoeg
De ontwikkeling van een vlinder hebben we besproken in de klas en we hebben het boekje van ”Rupsje nooit genoeg” gelezen. Een vlinder legt eitjes, uit deze eitjes komen rupsjes, die worden dan eerst een pop en uit deze pop komt weer een vlinder. We hebben hier ook een schrijfoefening mee gemaakt. De vinder legt haar eitjes op een tak. De eitjes zijn rondjes die we in een ronddraaiende beweging hebben gemaakt. We hebben geprobeerd om deze beweging vanuit onze vingers/pols te maken. Uit de eitjes  komen vanzelf rupsjes. Die rups kruipt over de tak, we maken weer een schrijfbeweging over de tak. 

Opa en oma middag
Het was ontzettend leuk om veel opa’s en oma’s in de de klas te zien. We hebben een fijne middag gehad. De kinderen hebben van alles laten zien aan hun opa en oma. De opa en oma van Yanara hebben zelfs het werk van Silene bekeken en Marie heeft Lauren geholpen om samen haar oma een rondleiding door de school te geven. 

Juf Mylene
Juf Mylene heeft dinsdag afscheid van ons genomen. Haar zwangerschapsverlof begint. We hebben met zijn allen een map met vouwwerkjes gemaakt. We hebben allemaal een kinderwagen gemaakt. Juf Mylene had voor ons nog een lekkere traktatie. Cake met muisjes... weten jullie welke kleur??

 

IMG_0820 IMG_0820
IMG_0830 IMG_0830
IMG_0978 IMG_0978
IMG_0983 IMG_0983
IMG_1018 IMG_1018
IMG_1057 IMG_1057
IMG_1069 IMG_1069