Nieuwtjes uit groep 7/8

ingevoerd op 26-04-2018

We zijn deze week met rekenen druk bezig geweest met de breuken. We hebben steeds het deel van het geheel berekend. Bijvoorbeeld een doos met 24 artikelen waarvan 1/4 deel verkocht is. De kinderen rekenden dan uit hoeveel artikelen er precies verkocht waren en hoeveel er nog in de doos zaten. Veel kinderen vinden het fijn om tijdens de instructie een deel samen te doen. We spreken steeds af, dat wanneer zij het gevoel hebben dat ze zelfstandig verder kunnen, dat zij dit ook mogen doen. Zo kan ieder op zijn eigen tempo oefenen en leren.

Voor groep 8 hebben we een artiestenrooster gemaakt. Elke dag is er een moment gepland waarop geoefend wordt voor de musical. Juf Kienne en juf Willy wisselen de momenten waarop zij met groep 7 en met groep 8 werken af. Juf Liza heeft met de kinderen van
groep 8 een start gemaakt met het schilderen van het decor. Er is al een witte ondergrond aangebracht en de nieuwe afbeelding is opgetekend. Na de vakantie gaan we schilderen en zal er snel een nieuwe achtergrond te zien zijn.

De gymles van juf Petra was deze week extra bijzonder. We gingen Apenkooien! Het spel was in verschillende fases opgebouwd, waardoor er steeds een nieuwe uitdaging bij kwam. Er werd fanatiek en veilig gespeeld. Wat had iedereen er veel plezier in! Met bezwete haren en rode wangen liep iedereen aan het eind van de les de zaal uit.

We hebben deze week ook gesproken over ons kamp op 2-4 juli in Huizen. De kinderen hebben er al enorm veel zin in. We hebben plaatjes van de locatie bekeken. Daarnaast hebben we gesproken over de dingen waar de kinderen naar uitkijken en ook over de mogelijke zorgen. Die laatste konden we vaak wegnemen doordat we het nu besproken hadden. Nu blijft vooral de voorpret over! Na de meivakantie willen de kinderen graag een tentindeling maken.

Woensdag hadden we de voorronde van Kleuren got talent. Donny deed een rap, Anoushka en Nanne hadden een dans gemaakt, Nynke en Juanna dansten ook en Sara en Madelief zongen. Alle vier de acts waren heel gaaf. Het is elke keer genieten van de creativiteit die we in onze klas hebben. We hebben samen 2 acts uitgekozen. Dat zijn de act van Donny en die van Sara en Madelief. Daarnaast gaan we ook met de hele groep het eerste lied van de musical zingen. Iedereen treedt deze keer dus op. Door dit liedje te zingen maken we iedereen alvast een beetje nieuwsgierig naar de musical.

Bij spelling zijn we met een nieuw thema begonnen. Groep 8 oefent de i die klinkt als ie en ook de staartstukken (-ig, -lijk) worden geoefend. We herhalen ook de verleden tijd van de werkwoordspelling. Groep 7 herhaalt de apenregel en kikkerregel (lange en korte klank aan het eind van de klankgroep). Ook zijn zij begonnen met het meervoud met ’s en ’s aan het begin van een woord. 

We hebben deze week meerdere presentaties gehad in groep 7-8B. Sam vertelde ons alles over honden. En terwijl zij zelf geen hond heeft thuis had ze zij wel geregeld dat er een hond op school kwam. Sam vertelde ons alles over bijzondere taken die honden kunnen uitvoeren. Joost hield zijn presentatie over pleegzorg. Hij vertelde wat het precies inhoudt en welke instanties kinderen en pleeggezinnen helpen. Ook vertelde hij over zijn ervaringen als pleegbroer. De kinderen stelde hem veel vragen en hadden bewondering voor zijn verhaal. Nanne vertelde over de ontwikkeling van het kind. Een super origineel onderwerp! Matteo heeft verteld over het longboard. Hij had een mooie presentatie gemaakt waar ook gave filmpjes in zaten. Hij had ook veel spullen mee waardoor hij precies kon laten zien waar een longboard uit bestaat. Elke week worden we opnieuw verrast door de leuke onderwerpen en originele presentaties.

IMG_1878 IMG_1878
musical musical
sam sam
241DD47A-691B-48C4-A12D-88BE4F363659 241DD47A-691B-48C4-A12D-88BE4F363659