Nieuwtjes uit groep 7/8

ingevoerd op 17-05-2018

Een week na de vakantie is altijd weer even inkomen. Maandag zijn we vooral gestart naar het luisteren van de vakantieverhalen en weer rustig in ons ritme komen. Het zijn nog een aantal weken tot de zomervakantie maar in die weken moeten er nog een hoop dingen gebeuren. Maandag is er gewerkt aan een datamuur. De kinderen hebben allemaal een persoonlijk doel genomen om aan te werken de komende tijd. De groep acht kinderen hebben een doel genomen met de vraag; ”wat heb je nog nodig voordat je naar de middelbare school gaat”. We hebben niet alleen een persoonlijk doel genomen maar ook een klassendoel. Ook de regel van de maand: ”wij lossen iets op door erover te praten”, hangt op onze datamuur. Het is leuk om te zien dat iedereen vrij gemakkelijk een nieuw doel kiest en hiermee gelijk enthousiast mee aan de gang gaat. 

Dinsdag was een leuke dag. De poetsbus is namelijk langs geweest. De kinderen die zich hadden aangemeld zijn in de poetsbus geweest. In het begin van de dag was het wel spannend maar toen ze terug kwamen hadden ze veel geleerd. Eerst kregen ze een kleurstof op hun tanden en daardoor konden ze precies zijn welke plekjes er nog extra goed gepoetst moeten worden. Een foto van hun gebit werd er gemaakt, een filmpje op de ipad over het tandenpoetsen en daarna nog even in de stoel voor een laatste check. De reacties van de kinderen waren erg leuk. ”Nu weet ik precies wat ik beter kan doen”. ”Juf, weet je wat flossen is? Dat heb ik net geleerd zodat mijn tanden nog beter worden”. Een aantal kinderen zijn nog niet geweest maar de poetsbus komt 24 mei nog een keer langs.

Een aantal groepen krijgt het hele jaar al gymles van juf Petra. Voor groep 7/8A was dit niet zo. Hier gaf juf Kienne de gymles. Vanaf deze week hebben zij ook geluk! Juf Petra komt de hele dag dus iedereen krijgt gymles van haar. Er stond een leuke les met veel uitdaging. We gaan de rest van het jaar genieten van haar gymlessen.  

IMG_2591 IMG_2591
IMG_2608 IMG_2608
IMG_2609 IMG_2609
IMG_2610 IMG_2610
IMG_2626 IMG_2626