Leerlingenraad als adviesraad voor de BAC

ingevoerd op 17-05-2018

Leerlingenraad als adviesraad voor de BAC

Donderdag 19 april gaven we een rondleiding door de school. Wij, de vier kinderen van de leerlingenraad uit groep 7/8: Yaël, Kiyan, Stan en Merel. In de ochtend hadden we al besproken hoe we dit gingen doen, door een Plan van Aanpak te maken.

De rondleiding gaven we aan de vier kandidaten die directeur/directrice konden worden op het Kleurenorkest. De BAC (Benoemings Advies Commissie) had tegelijk de gesprekken. Tijdens de rondleiding door school stelden wij vragen om de directeur/directrice beter te leren kennen. Het waren vier hele verschillende mensen, allemaal heel aardig. Eén van de kandidaten vonden wij niet geschikt om directrice/directeur te worden ook al vonden wij diegene heel aardig en bij het Kleurenorkest passen. Daarna kwam iemand met heel veel ervaring en kennis, toen daarna iemand bekend met NLP die ook heel leuk met kinderen omging. En de laatste vonden wij heel erg aardig, maar paste niet bij het Kleurenorkest. Na de rondleiding hebben wij nog na gesproken over wie wij het beste vonden en wat onze tips en tops waren. 

Toen bekend werd dat Hedi de nieuwe directrice werd, hebben we nog nabesproken en snappen we wel waarom deze keuze is gemaakt. We vonden het heel leuk om te doen.

Reactie van de BAC op advies van de leerlingenraad:
Wij als BAC waren heel blij met de opmerkingen en inzichten van de leerlingenraad. Qua persoon hadden we precies dezelfde mening als de leerlingen. Omdat wij iets langer hadden om door te vragen en ook hebben gekeken naar kwaliteiten op directieniveau is de keus op Hedi gevallen. We hebben zo met alle geledingen samen: leerlingen, MR: ouder en leerkrachten, afvaardiging Blosse en collega directeur, een goede keuze kunnen maken.