Nieuwtjes uit groep 2/3

ingevoerd op 24-05-2018

Thema verkeer
We hebben thema verkeer in de klas en binnen de school. Alle klassen werken met dit thema. We hebben verschillende verkeersborden in de klas hangen en we bespreken wat de verkeersborden betekenen. We hebben ook spelletjes met verschillende verkeersborden erop. De kinderen spelen met  veel plezier deze spelletjes. De kinderen van groep 2 hebben een stoplicht gevouwen. Lois had een boekje meegenomen waar allemaal verkeersborden in staan. Dit boekje heeft juf gekopieerd en samen met Marieke heeft Lois deze bladeren uitgedeeld aan de anderen klassen. 
Vrijdag, morgen, gaan we met z’n allen een wandeling in de buurt maken. Welke verkeersborden hebben we in de buurt van de school? Volgende week gaan we ook nog een fiets bekijken samen met groep 6. 

We hebben ook een nieuw liedje geleerd. Een liedje dat gaat over oversteken. We zullen het liedje binnenkort laten horen in onze groepsapp. Bassie en Aadriaan hebben ook een liedje. Deze weten we ook al een beetje. 

https://www.youtube.com/watch?v=wnFfzDZOgNc (https://www.youtube.com/watch?v=wnFfzDZOgNc)

Voorlezen
Silene heeft een boekje van thuis meegenomen en zij heeft een stukje uit haar boekje voor gelezen.

Gedragsregel van de maand mei
In de maand mei staat de gele regel centraal. Heb je de regel al zien hangen op het bord bij de ingang van de school? De regel is: we lossen iets op door erover te praten. 

De kinderen weten al heel goed wat bij deze regel hoort. 

IMG_2213 IMG_2213
IMG_2215 IMG_2215
IMG_2216 IMG_2216
IMG_2217 IMG_2217
IMG_2226 IMG_2226