Nieuwtjes uit groep 7/8

ingevoerd op 05-07-2018

Wat een prachtige dagen hebben wij gehad! Afgelopen maandag, dinsdag én woensdag zijn we op kamp geweest naar safarikamp Calis in Huizen. Prachtige safaritenten stonden er voor ons klaar. In zes tenten stonden stapelbedden en we hadden een algemene tent waar we konden eten. Er was heel veel ruimte om de tenten. Vlakbij was ook het huttenbos waar we heerlijk hutten konden bouwen of spellen konden spelen. 

Maandag zijn we gestart met een aantal spellen. Levend risk is een spel dat gedurende het hele kamp werd gespeeld. Ieder kind was een eigen land en bij ieder spel werd het aantal landen gehalveerd. We begonnen met een 1 tegen 1 spel. Bijv. Portugal tegen Indonesië. Door middel van een estafette was er een winnend land. De verliezer hoort dan bij het winnende land. Zo gingen we door naar het volgende spel, dat is dan 2 tegen 2. Hier geldt hetzelfde principe en na het spel bestonden de landen uit 4 personen. Zo ging het spel door tot we op woensdag nog twee landen over hadden. Oostenrijk en Denemarken. Door middel van drie spellen werd de winnaar bekend gemaakt. Spel één was een estafette, gevolgd door levend stratego en als laatste was er een topografie spel. Het winnende land was team Oostenrijk! Iedereen is een winnaar want als je verliest, hoor je bij het andere land. Iedereen is uiteindelijk onderdeel geworden van het land Oostenrijk. 

Tussen het levend risk door hebben we nog andere spellen gespeeld. Een denkspel; bouwvakkers van Mars, levend stratego en een Zweeds renspel. Maandag was er ook veel vrije tijd waardoor er fijn gespeeld kon worden in het huttenbos of in de speeltuin. Helaas mochten we vanwege de droogte geen kampvuur maken. Evengoed was de dag geslaagd! 

Dinsdag was een nieuwe dag met prachtig weer. Deze dag stond in het teken van het zwembad. We zijn wandelend naar het zwembad gegaan. Hier hebben we genoten van het zwemmen, de duikplank en de glijbaan. We hebben ook nog een spel gespeeld, het flessenpostspel. Er werd een fles met een potlood in het water gegooid. Op de potlood stond geheimtaal. Als de fles gehaald was kon de zin ontcijferd worden met behulp van het ontcijferkaartje. Als alle vijf de potloden ontcijferd waren, had je gewonnen. Daarna hebben we de verjaardagen van Kees en Pieter gevierd. We werden getrakteerd op een heerlijk ijsje. Terug bij het kamp hebben we nog een aantal spelletjes gedaan. Hoeveel driehoeken zitten er in deze driehoek? Wie bouwt de hoogste toren met een krant en plakband? Daarna hebben we ons klaargemaakt voor de bonte avond. We hebben verschillende stukjes gezien. Van een make-up vlog, Amsterdamse smartlappen, een mysterie-act tot dansjes. Wat is het leuk om te zien hoe iedereen respectvol naar elkaar kijkt en mee doet én wat is het leuk om de creativiteit van de kinderen te bewonderen. Toen het schemerig werd hebben we het kralenspel in het bos gespeeld. Toch best spannend om van de ene naar de andere kant van het bos te lopen in het donker met je zaklamp en op je route kun je ook nog vaders tegen komen die je laten schrikken. Toch spannend, maar ook heel leuk! 

Woensdag hebben we de laatste spellen gespeeld en alles opgeruimd. Wat hebben we genoten van dit kamp! 

Om zo te kunnen genieten zijn we dankbaar voor alle ouders die ons heen en terug hebben gereden. Én zijn we dankbaar voor de ouders die mee zijn geweest op kamp. Arthur, Bea, Jeroen en Hessel, bedankt voor jullie hulp tijdens het kamp! 

WhatsApp Image 2018-07-04 at 17.34.39 (1) WhatsApp Image 2018-07-04 at 17.34.39 (1)
WhatsApp Image 2018-07-04 at 17.34.39 WhatsApp Image 2018-07-04 at 17.34.39
WhatsApp Image 2018-07-04 at 17.44.28 WhatsApp Image 2018-07-04 at 17.44.28