Nieuwtjes uit groep 7/8

ingevoerd op 12-07-2018

De laatste 2 weken zijn ingegaan... dinsdag hebben we de laatste gymles van juf Petra gehad. We speelden bunkertrefbal. Wat een gaaf spel! We hebben 3 verschillende varianten gedaan. Elk team mocht eerst een bunker bouwen rondom de hoge korf. Dit om te voorkomen dat de tegenpartij kon scoren. Iedereen heeft juf Petra alvast een fijne vakantie gewenst.

Groep 8 heeft maandag het eerste optreden van de musical voor genodigden gedaan. Ze hebben mensen uitgenodigd die voor hen belangrijk zijn in hun leven. Zo waren er broers en zussen, ooms en tantes, vrienden, buren en kennissen. Wat speelde groep 8 goed!!! We zijn ongelooflijk trots op hun prestatie. We vertellen verder weinig over hun musical ”De tent op z’n kop”. Het verhaal blijft nog even geheim voor de ouders die aanstaande dinsdagavond komen kijken. Afgelopen dinsdag hebben de opa’s en oma’s al kunnen genieten van de musical. Ze waren super trots op hun kleinkinderen. Aankomende dinsdagmiddag speelt groep 8 voor alle kinderen van Het Kleurenorkest.

Groep 7 kreeg donderdagochtend van Nancy een gastles over olie en vet. De kinderen leerden waarvan de verschillende soorten oliën gemaakt worden. Ze deden een quiz, keken een filmpje en mochten aan het eind van de les zelf margarine maken. Natuurlijk moest dat ook geproefd worden. Nancy had sneetjes stokbrood mee om de margarine op te smeren. Het was een erg leuke en interessante les. 

Voor groep 8 is het afscheid nemen al een beetje begonnen. Elke dag is er wel iets wat zij al voor het laatst op Het Kleurenorkest meemaken. Iedereen gaat hier anders mee om. De kinderen kijken uit naar de nieuwe school en vinden het tegelijkertijd ook best spannend. Ze benoemen ook dingen die ze zullen gaan missen. Deze week hebben de kinderen van groep 8 hun laatste portfoliogesprek gehad. Op de vraag ”Waarom was Het Kleurenorkest voor jou een fijne school? ” kwamen mooie antwoorden. Bijvoorbeeld: ”Hier kon ik mezelf zijn” en ”Ik heb hier veel plezier gehad met vrienden” en ”Het leren ging voor mij op een fijne manier”. De komende dagen genieten wij nog even extra van de kanjers van groep 8. En natuurlijk hebben we ze verteld dat ze ook volgend jaar en daarna nog welkom zijn. We zien ze graag terug om te horen hoe het met ze gaat.

In de klas zijn we al aan het opruimen. En tegelijkertijd beginnen we ook nog leuke nieuwe activiteiten. We zijn bezig met tekeningen waarbij er een boom getekend wordt met daaronder een huis met vele kamers onder de grond. Hier kunnen de kinderen in deze laatste weken echt nog van genieten. Even lekker in de rust en je eigen creatieve ideeën op papier zetten.

WhatsApp Image 2018-07-12 at 13.34.02 (1) WhatsApp Image 2018-07-12 at 13.34.02 (1)
WhatsApp Image 2018-07-12 at 11.54.32 WhatsApp Image 2018-07-12 at 11.54.32
WhatsApp Image 2018-07-12 at 13.34.02 WhatsApp Image 2018-07-12 at 13.34.02