Nieuwtjes uit groep 2/3

ingevoerd op 20-09-2018

We leren het woordje ’naam’ en woordje ’net’ voor groep 3


We leren steeds een nieuw woord in de klas. We bedenken met elkaar wat voor woord dat is. De letters van dat woord gaan we dan leren. We leren hoe de klank is van de verschillende letters, we leren hoe we de letter schrijven en we leren de letter te herkennen op een letterblad. 

’ Wat is je naam?’ en ’We zijn net op school.’

Het woordje ’Net’ zoals in de zin hierboven is natuurlijk lastig knutselen, dus hebben we een visnet geknutseld. We hebben ook allemaal een vis gevouwen. Het net van Floris hangt aan de muur, de andere netten zitten in het rode mapje van de kinderen. Vraag er maar eens na, dan kunnen ze het ’s morgen laten zien in de klas. 

Eikels tellen met groep 2
Joeke had maandag een tas vol eikels meegenomen. We hebben ze met de kinderen van groep 2 in de kleine kring geteld. Groep 3 was naar techniek, dus we hadden veel ruimte in de klas om steeds groepjes van 20 te maken. Iedereen mocht steeds 20 eikels tellen uit de tas. Zo kon juf meteen horen hoe goed iedereen al tot 20 kan tellen. Joeke had 163 eikels meegenomen. 

Sophie heeft nu kastanjes meegenomen. Die gaan we ook tellen en daar willen we ook mee gaan knutselen. 

Verjaardagskalender maken, in welk seizoen ben jij jarig?
Het is fijn om te weten wanneer iedereen jarig is, daarom hebben we met elkaar een verjaardagskalender gemaakt. We leren dat we allemaal jarig zijn in een ander seizoen. Als je in de zomer jarig bent, hebben we de taart op een geel blad geplakt. Ben je in de herfst jarig dan staat hij op een oranje blad, de winter is blauw en de lente is groen. 

Bouwhoek
We hebben een bouwhoek gemaakt bij het podium. De kinderen vinden het heel erg leuk om daar te spelen. De poppetjes van de playmobiel worden erbij gepakt en de dieren vaak ook.

Liedje samen spelen
We hebben al een liedje geleerd in de klas. Het liedje gaat over leuk samen spelen.

als je vriendjes bent

dan kun je alles delen

als je vriendjes bent

dan weet je dat dat moet

als je vriendjes bent

dan kun je samen spelen

als je vriendjes bent

dan maak je het weer goed

 

Couplet 1

samen fietsen

samen ballen

samen uit het klimrek vallen

jij en ik en ik en jij

samen zijn wij wij

 

Couplet 2

samen steppen

samen hollen

samen in de zandbak rollen

jij en ik

en ik en jij

samen zijn wij wij

 

Couplet 3

samen lachen

samen snoepen

samen gekke dingen roepen

jij en ik

en ik en jij

samen zijn wij wij

 

jij en ik

en ik en jij

samen zijn wij wij…

Een ballon maken met wasco en ecoline
Juf houdt van leuk, lief en aardig. Juf is ook gek op gezellig. Wat hoort er allemaal bij gezellig? Wat hoort er allemaal bij leuk en lief? Hier hebben we met zijn allen over gesproken. 

Juf wilt ook graag dat iedereen alles aan juf verteld, ook als je een keertje verdrietig bent. Juf kan je dan namelijk helpen. We hebben met zijn allen ballonnen gemaakt, omdat dat bij gezellig past en als ankertje om goed te leren dat je altijd naar juf mag komen om iets te vertellen of vragen. Een anker past bij NLP, het is voor jezelf een herinnering. 

Het maken van de ballon is ook een oefening voor de fijne motoriek. Een ballon is eerst klein en wordt vanzelf groter. Onze ballon ook, we beginnen met een klein rondje en het rondje mag steeds groter worden. 

IMG_7070 IMG_7070
IMG_7068 IMG_7068
IMG_7059 IMG_7059
IMG_7017 IMG_7017
IMG_6852 IMG_6852
IMG_6727 IMG_6727
IMG_6506 IMG_6506
IMG_6492 IMG_6492