Nieuwtjes uit groep 7

ingevoerd op 20-09-2018

Wat zijn we dit jaar fijn begonnen. We zijn nu al bijna drie weken verder en in die drie weken hebben we elkaar goed leren kennen. We hebben de eerste week vooral kennismakingsspellen gedaan. Ook heb ik met iedereen een gesprekje kunnen houden. Superfijn dat dit kon en heel fijn om de kinderen daardoor sneller te leren kennen. Bij het raam hangt een slinger met ”alles over mij”. Dit hebben we zelf ingevuld en gekleurd. Leuk om de klas op te vrolijken maar ook leuk om nieuwe dingen van elkaar te leren. Ook hangen de verjaardagskalenders weer prachtig op het raam.

We hebben het ook gehad over emoties. Hoe kun je bij anderen een emotie zien? Hoe kan je dan het beste reageren? Als opdracht rondom emoties hebben we vissen met emoties gemaakt. Eerst hebben we met potlood de vis getekend en daarna met pastelkrijt ingekleurd en de emotie zichtbaar gemaakt. Wat een prachtige resultaten. De vissen hangen op het raam bij de kapstok. Zo kan iedereen ze zien.

Ook zijn we gestart met het eerste echte werken. We hebben een start gemaakt met de werkboeken van spelling en schrijven. Ook met rekenen zijn we begonnen. We zijn vooral hoofdrekenen aan het oefenen en we oefenenen het onder elkaar uitrekenen van +,- en x sommen. De gym van juf Petra is meteen gestart. En wij hadden geluk; op de eerste schooldag hadden we meteen techniek van meester Bor. Best fijn om gelijk een ritme te krijgen. 

De afgelopen week hebben we het gehad over ’fantasiedieren’. Dit is de nieuwe tekenopdracht, er komt een taalopdracht bij én we hebben leuke dierenliedjes geleerd. De dieren beginnen vorm te krijgen en de creativiteit van iedereen komt goed naar voren. 
Op naar volgende week, daar staan vast weer prachtige momenten op ons te wachten!

IMG_4975 IMG_4975
IMG_4973 IMG_4973
IMG_4971 IMG_4971
IMG_4909 IMG_4909
IMG_4882 IMG_4882
IMG_4866 IMG_4866