Nieuwtjes uit groep 8

ingevoerd op 27-09-2018

De vierde week al in groep 8! Wij hoefden niet zo erg aan elkaar te wennen aan het begin van het schooljaar. Sommige kinderen zitten voor het derde jaar op rij bij mij in de klas. Een ander deel ken ik nog van groep 6 en de overige kinderen kende ik al aardig goed van de samenwerking met juf Kienne vorig jaar. Dit maakte onze start lekker soepel. Natuurlijk moesten wij als groep samen wel weer even allemaal ons plekje vinden. 

De eerste weken zijn we veel bezig geweest met elkaar leren kennen, creatieve opdrachten over onszelf en de omgang met elkaar. We kijken elke dag een kort filmpje waarover we daarna in gesprek gaan. Het gaat steeds over gedrag, werkhouding en omgaan met elkaar. We zijn echt gek op deze filmpjes. Deze week hebben we de laatste filmpjes van deze ”gouden weken” gekeken.

We zijn deze week gestart met de weektaak. Alle kinderen hebben een agenda en verdelen hierin al het werk voor een week van taal, spelling, rekenen, schrijven, begrijpend lezen en wat creatief werk. Het is goed opletten wanneer er instructie gegeven wordt want dan is er minder tijd over om zelf te werken. In de ochtend hebben we dagelijks bijna twee uur de tijd voor het zelfstandig werk. We werken met uitgestelde aandacht en mogen elkaar ook helpen. In het begin was het even wennen. Nu weten de kinderen hun vragen al wat handiger en sneller op te lossen. En of al het werk op vrijdag ook af is? Daar lijkt het deze week wel op! Veel kinderen willen graag doorwerken wanneer de tijd op is. Het is nu echt hun eigen ’pakkie an’. Het verantwoordelijkheidsgevoel is groot. Soms wordt er zelfs gevraagd om in de pauze verder te mogen werken! 

In de pauzes is het erg gezellig op het plein. Vooral in de grote pauze is het ook voor de leerkrachten genieten. Er wordt echt fijn gespeeld! Veel kanjers van groep 8 hebben de grootste lol met de kinderen van groep 1-2. Samen stoeien, klimmen, pakkertje spelen en nog veel meer. Andere kinderen bedenken hun eigen freerunparcours en verleggen hun grenzen. De meiden zijn tegenwoordig ook te vinden in ons pannaveldje. Samen met de jongens wordt er hard gelachen en lekker gevoetbald.

Creativiteit blijft belangrijk in onze klas. We zijn bezig met minimusicals. We oefenen nu voor een optreden tijdens de Kinderboekenweek. Eerst hebben we het hele verhaal samen gelezen en het liedje geoefend. Daarna hebben de kinderen in groepjes de tekst gelezen en oefenden ze met de intonatie. Deze week deden we auditie voor de verschillende rollen. Wat hebben we veel plezier tijdens de oefenmomenten. 

We hebben ook een fotoprojectje gedaan. We deden een soort trucjes met dichtbij en verweg. Hierdoor lijkt het alsof onze foto’s gefotoshopt zijn; en het is gewoon de werkelijkheid die we vastgelegd hebben.

We heten meester Martijn van harte welkom in groep 8. Hij is eerstejaars student van PABO InHolland. Meester Martijn blijft t/m januari bij ons in de klas. Hij is er elke donderdag en komt soms een hele week. Aankomende week is hij er al een hele week.

IMG_7381 IMG_7381
AXUL4941 AXUL4941
IMG_7569 IMG_7569
IMG_7565 IMG_7565
IMG_7566 IMG_7566
IMG_7525 IMG_7525