Nieuwtjes uit groep 2/3

ingevoerd op 11-10-2018

Mevrouwtje zonneschijn
Juf heeft een nieuw boekje gekocht: mevrouwtje zonneschijn. Het boekje past helemaal bij alle zonnen die hangen in de klas. We hebben deze week ook allemaal een zon als lampion gemaakt. We hebben de lampion versiert met glitters, stof, schuim of veren. Juf is erg trots op het resultaat. We hebben ook zonnetjes in de kring hangen. We zijn er iedere dag mee bezig. Wat zien we op elkaars zon, waar hangen we en als er iemand ziek is, benoemen we dat ook. Nu bijna alle zonnetjes in de hoepel hangen, zijn we toch altijd bij elkaar in de klas. 

Woordjes schrijven
We schrijven iedere dag woorden op met de letters die we al hebben geleerd. Juf verzint telkens weer nieuwe woorden. We leren steeds nieuwe woorden met letters, dus nieuwe woordjes verzinnen met verschillende letters wordt steeds makkelijker. Juf is zo trots op hoe de kinderen al alle letters schrijven en dat alles al zo netjes op het lijntje komt te staan. We hebben het woordje naam, net, nat, rits, mos en lees geleerd. Het woordje lees hebben we woensdag voor het eerst geleerd. Het past goed bij de Kinderboekenweek. Juf Joke heeft met de kinderen een oefening gedaan. In welk plaatje hoor je de /ee/ en waar hoor je dan de /e/?

Kleuren Got Talent
Afgelopen vrijdag hebben we met de hele klas een lied gezongen tijdens Kleuren Got Talent. We hebben het liedje gezongen van ’Jij en ik’. Dit liedje past ook weer goed bij het thema van de Kinderboekenweek, wat gaat over vriendschap. Juf Sanne heeft in alle ’trots op mappen’ een foto van het optreden gedaan. Juf Sanne zal zich in de volgende nieuwsbrief voorstellen. 

Het woordje mos
Bij het woordje mos hoort een bezoekje aan het bos. We hebben namelijk met elkaar in het bos mos gezocht. We zijn allemaal met een stuk mos op de foto gegaan. Deze foto hebben we gebruikt voor ons woordkaartje. We hebben ook mos mee naar school genomen. Van de zandtafel hebben we een herfsttafel gemaakt en daar kunnen we nu in spelen. Er liggen zelfs vergrootglazen bij én zoekkaarten. 

Tutorborduren
We hebben allemaal een tutormaatje uit groep 6. Juf heeft van elk koppel een foto gemaakt en met elkaar zijn we nu een fotolijstje aan het borduren. Deze lijstjes met foto’s komen in de klas te hangen, in groep 2-3 en eentje in groep 6. De kinderen van groep 6 maken er zelf eentje voor bij hun in de klas en tijdens het tutormoment helpen ze de kinderen van groep 2-3 om hun fotolijstje af te maken. Ik hou van dit moment. 

Kleien
Sophie en Ashey hebben hun naam gemaakt van klei. Ze waren er erg trots op en wilden graag op de foto.

PQGU1081 PQGU1081
IMG_E7614 IMG_E7614
IMG_7940 IMG_7940
IMG_7858 IMG_7858
IMG_7829 IMG_7829
IMG_7696 IMG_7696
IMG_7665 IMG_7665
IMG_7658 IMG_7658