Nieuwtjes uit groep 1/2a

ingevoerd op 18-10-2018

De rode afspraak: ’Wij zijn vriendelijk tegen elkaar.’
Kinderen beginnen steeds meer te herkennen wanneer je vriendelijk bent voor elkaar. Ze zeggen iets vriendelijks tegen de ander of helpen als ze zien dat dat nodig is. Tijdens een kleine ruzie werd van de week ineens opgenoemd dat dit niet volgens de rode afspraak is. 

We lezen in de klas ook veel boeken over vriendschap. Dit past bij het thema van de kinderboekenweek en ook bij de rode afspraak over vriendelijk zijn.

Voorlezen
Groep 5 heeft voorgelezen in onze groep. Natuurlijk weer uit boeken over het thema ’Vriendschap’ uit de kinderboekenweek. Wat was dit ontzettend leuk! Alle kinderen luisterden aandachtig naar de verhalen van de groep 5-ers. 

Lampionvlinders
Alle kinderen hebben al een prachtige lampion gemaakt! Het zijn prachtige vlinders geworden. Wat fijn dat we er nog even van kunnen genieten in de klas.

Kleuren Got Talent
Voor onze eerste Kleuren Got Talent hebben wij een prachtige act opgevoerd: de grootse krantenact. De krant begon heel groot. We gingen dansen bij de muziek. Als juf het belletje liet rinkelen, moest onze krant ietsje kleiner worden. En zo verder..... tot de krant wel héél klein was. Daarna maakten we de krant bij elk belletje steeds weer een stukje groter. Het was reuze spannend en we moesten er ook ontzettend bij lachen. We hebben met onze act ook de begrippen ’groter’ en ’kleiner’ goed kunnen oefenen.

Gymmen
Klauteren en klimmen. Met een ladder in de ringen en op de trapezoide. En dan heel spannend zonder handen omhoog klimmen. Wat sommige kinderen al ontzettend goed kunnen! Met je lichaam jezelf in evenwicht houden: WOW wat knap! 

Kunstenaar
Vandaag hebben we bezoek gehad van kunstenaar Jaap. Kunstenaar Jaap had een rode overall aan zodat we hem goed konden herkennen. Hij maakte heel veel grappen en vertelde van alles over gebouwen. Met een oude dia-projector liet hij veel oude en nieuwe bouwwerken zien. In de aula mochten de kinderen zelf aan de slag. Ze hebben boten, huizen, vliegers en andere creaties gemaakt van bouwschuim en schroeven. Het was een hele leuke en leerzame ochtend.

kunst 1 kunst 1
pastedImage pastedImage