Nieuwtjes uit groep 2/3

ingevoerd op 18-10-2018

Kunstenaar
Afgelopen donderdag was er een kunstenaar bij ons in de klas. De kinderen hebben allemaal iets gemaakt van piepschuim. Eerst hebben we de verschillende stukken piepschuim in stukjes gezaagd. Daarna hebben ze de verschillende stukken met schroeven aan elkaar verbonden. De mama van Ashley en de mama van Wessel waren bij ons in de klas om ons te helpen. We hebben allemaal iets heel moois gemaakt. De kinderen zijn één voor één met hun kunstwerk op het podium op de foto gegaan. Ze hebben de foto vrijdag zelf in hun ’trots op map’ gestopt. 

Afspraak: we zijn vriendelijk tegen elkaar
Elke maand staat er een nieuwe afspraak centraal. Deze maand is dat: ’We zijn vriendelijk tegen elkaar.’. Het is de rode afspraak. De afspaak sluit mooi aan bij de Kinderboekenweek. Wanneer de kinderen vriendelijk tegen elkaar zijn en juf ziet dat, kan er wel eens een sticker verdiend worden. Dinsdag tijdens het aankleden ging Lieke bijvoorbeeld Joeke helpen met haar maillot. Wat was dat vriendelijk. 

De blauwe afspraak: ’we zijn rustig op de gang’ daar blijven we natuurlijk ook op letten. Het is zo waardevol om met de kinderen stil te staan bij hetgeen je graag wilt zien. 

Woordje VOS
In het bos leven veel dieren, waaronder ook een vos. Het is soms wel even puzzelen welk woordje we kunnen leren n.a.v. de tabel met de letterfrequentie (tabel ouderavond).  We hebben zelf een vos getekend. Juf heeft een stappenplan gevonden met: ’Hoe teken je een vos?’. Veel kinderen hebben dit blad mee naar huis genomen. We maken ook allemaal een vos van kralen of strijkkralen. Rinske, de mama van Noa en Ilse, heeft bij iedereen een vos geschminkt. 

Juf Joke
Juf Joke is elke woensdag bij ons in de klas. Maar nu even niet. Zij is geopereerd aan haar knie. We hopen haar snel weer bij ons in de klas te zien. 

Liedje over de maanden van het jaar
We hebben een liedje over de maanden van het jaar. Vraag thuis maar eens of ze het liedje kunnen zingen.

Gedichtje over de herfst
Als de zomer haast voorbij is
staat de herfst al voor de deur
dan krijgen alle groene blaadjes
stuk voor stuk een nieuwe kleur
soms gaat dat een beetje langzaam
elke dag een blad of twee
als de boswachter dus tijd heeft
helpt hij graag een handje mee 
Hij staat urenlang te zwoegen 
met een verfbord en penseel
en hij maakt de groene blaadjes
rood, oranje, bruin of geel
eindelijk- het laatste blaadje
nu zijn alle bomen klaar
en als de blaadjes straks gaan vallen
harkt hij alles bij elkaar!

Nieuw thema
Na de herfstvakantie willen we starten met het thema laboratorium. 
Heb je thuis witte jassen of mooie boeken vol proefjes, dan mag het altijd mee naar school. 

Gebarentaal
Wist je dat het heel helpend kan zijn voor kinderen om bij een klank ook een gebaar aan te leren? Dat doen we ook in de klas. De /o/ is bijvoorbeeld een rondje bij je oog en de /oo/ zijn er twee. De /n/ zijn twee vingers bij je neus en de /m/ zijn 3 vingers bij je mond. Snap je waarom de /n/ er twee heeft en de /m/ drie?

Heb je hier vragen over, kom gerust eens even langs. Ik vertel er graag meer over. 

Gymmen bij meester Jonas
Meester Jonas, de zoon van juf Nicolette, heeft een talent met slacklinen. Hij is zelfs een beetje beroemd. De kinderen mochten zelf ook tijdens de gym proberen te slacklinen. Op de foto kunnen jullie zien hoe Meie aan het oefenen is. https://www.youtube.com/watch?v=0qbp-dCD71Y (https://www.youtube.com/watch?v=0qbp-dCD71Y)

IMG_8326 IMG_8326
IMG_8157 IMG_8157
IMG_8154 IMG_8154
IMG_8103 IMG_8103
IMG_8095 IMG_8095
IMG_8071 IMG_8071
IMG_8344 IMG_8344
IMG_8334 IMG_8334