Nieuwtjes uit groep 5

ingevoerd op 01-11-2018

Na een heerlijke herfstvakantie kunnen we uitgerust weer aan de slag. Het is fijn om te merken dat de kinderen zich thuis voelen in groep 5. 

Elke dag wordt de complimentensteen verstopt in één van de kinderen hun tafellade. Deze dag mag hij of zij veel complimenten uitdelen. Aan het einde van de dag gaan we bespreken wie er allemaal een compliment heeft gehad en of we kunnen raden wie de steen in zijn bezit had. 

Het is mooi om te zien dat in eerste instantie de kinderen complimenten geven over het uiterlijke kenmerken en nu komen de vaardigheden er ook bij. Je ziet de kinderen groeien als zij een compliment geven en ook als zij een compliment krijgen. Op deze manier stimuleren we de positieve vaardigheden van de klas.

Vandaag gaven Daantje en Lima aan dat zij iets anders wilden doen met spelling. Zij zijn voor elkaar een dictee gaan bedenken. Was het antwoord goed, dan konden zij emoticons verdienen. Hier kan ik echt van genieten. 

Project met groep 4
Samen met groep 4 zijn we aan het project over de natuur begonnen. Juf Brigitta heeft allerlei vragen bedacht voor de kinderen en in tweetallen zijn de kinderen aan de slag gegaan. Teksten die zij vinden op internet worden in eigen woorden omgezet en er worden producten ontworpen. Gaaf om te zien dat de kinderen zo goed kunnen samenwerken en met en van elkaar leren.