Nieuwtjes uit groep 8

ingevoerd op 15-11-2018

De weken vliegen voorbij. We hebben net Sint Maarten gehad. Er is ontzettend leuk gewerkt aan de lampionnen. Ieder kind bedacht wat hij of zij wilde maken en wat daarvoor nodig was. Zo ontstond er een mooie mix van lampions. De fakkel was populair. Dit was een idee van meester Bor. Uiteindelijk hadden we 27 totaal verschillende lampions en waren de kinderen super trots op wat ze gemaakt hadden. We hebben genoten van elkaars creativiteit.

Ook hebben we een nieuw Sint Maarten liedje geleerd. Meester Martijn had ons een liedje geleerd en op die melodie maakten we een liedje voor Sint Maarten. De kinderen vertelden dat ze tijdens het lopen langs de deuren veel complimenten kregen over hun lampion en liedje.

Deze week hadden we de EHBO-week. We begonnen afgelopen vrijdag met de eerste praktijkdag. De vrijwilligers van EHBO-vereniging Castricum komen deze lessen verzorgen. Wat is er ongelooflijk veel geoefend en geleerd. Op donderdag kregen we les van lotusslachtoffers. Arie en Jaap verzorgden deze les. Arie maakte allerlei nepwonden op zijn lichaam die vervolgens door de kinderen verzorgd werden. Dit was natuurlijk erg indrukwekkend. We konden ook leren hoe alle wonden gemaakt werden, want Arie liet ons alles zien en vertelde wat hij deed. ’s Middags hadden we een circuit in de speelzaal. Er waren allemaal situaties opgebouwd en de kinderen moesten in groepjes hulp gaan verlenen. Vrijdagochtend doen de kinderen de theorietoets en wordt alles nog even herhaald. ’s Middags volgt het praktijkexamen. We hebben er alle vertrouwen in dat het de kinderen gaat lukken. Het was heel bijzonder om de EHBO-week mee te maken. Dankzij zoveel vrijwilligers vanuit de EHBO-vereniging en de vele hulpouders van groep 8 is dit mogelijk gemaakt. We zijn ze allemaal enorm dankbaar.

Deze week was Raymen ook nog bij ons in de klas. Hij is stagiair en komt van de 4e klas van het Clusius college uit Castricum. Hij gaf vorige week donderdag een goochelshow voor de klas. Hij is namelijk al professioneel goochelaar. De show was super gaaf! Wat was iedereen verbaasd, onder de indruk en verrast. Raymen heeft de volgende dagen aan kleine groepjes kinderen kleine trucjes geleerd met spullen die iedereen thuis heeft. De kinderen hebben vast al hun ouders en broers of zussen voor de gek gehouden thuis. Omdat de goochelshow zo gaaf was heeft Raymen donderdagmiddag nog een keer de show gedaan voor alle andere groepen van de school. Wat een cadeau voor ons dat Raymen bij ons kwam stagelopen. Hij heeft ons veel moois van zichzelf laten zien en heeft ons veel geleerd. 

IMG_9522 IMG_9522
IMG_9373 IMG_9373