Nieuwtjes uit groep 2/3

ingevoerd op 17-01-2019

Ons dino avontuur
En toen kreeg juf maandagavond een brief met de vraag of ik met de klas op ’dinojacht’ wil gaan. Nou dat willen we wel! .... en dat is best wel SPANNEND. Juf kreeg ook een plaatje met twee jongetjes erop. Wie zijn dat? Waar zijn ze? Wat betekenen de rondjes op de plaat? Wat gaat er toch allemaal gebeuren? Woensdag ochtend kwam de post ineens met een verrassend pakketje. Wat zal daar in zitten? Het was een dino boek. We hebben het boek meteen gelezen. In de klas hadden we het extra spannend gemaakt, het was donker in de klas en we hadden een zaklamp om de plaatjes extra goed te bekijken. 

De broertjes Tim en Jesse gaan ’s avonds het bos in, want Tim wil een dinosaurus vangen, eentje die wel honderd keer groter is dan een olifant!

Tim weet precies waar hij moet zoeken. Maar ondertussen is het de kleine Jesse die véél meer ziet! Is dat daar niet…? Dat lijkt wel een…? Maar dan stelt Tim Jesse gerust en zegt: ‘Dino’s bestaan niet!’ (en wat er dan gebeurt…) 

We zijn ook dino’s gaan maken met papier mache. Dat is nog niet zo makkelijk, want alle kranten moeten goed om de ballon heen en je moet wel voldoende lijm gebruiken. We maken de pootjes van de dino van eierdozen en die plakken we op met een lijmpistool. Dat lijmpistool hebben we geleend van groep 4, heel fijn is dat. Als iedereen straks een dino heeft gemaakt gaan we een kleur kiezen voor de dino. We zijn er dus nog wel eventjes mee bezig. 

Handige oefeningen
De rechter en de linkerhersenhelft moeten goed oefenen met samenwerken voor het leren lezen. We doen daarom veel oefeningen met twee handen tegelijk. De kinderen weten ook waarom we dit goed oefenen. Zo hebben de kinderen van groep 2 maandag met juf Julia geoefend op het meskerbord (zie foto van Ashley). 

Afscheid juf Berith
Juf Berith was dinsdag voor het laatst bij ons in de klas. We hebben voor haar een boek gemaakt met een verhaaltje, tekening en foto. Juf Berith had voor ons een lekkere traktatie: druiven en een spekje op een satéprikker.

IMG_1953 IMG_1953
IMG_1947 IMG_1947
IMG_1943 IMG_1943
IMG_1922 IMG_1922
IMG_1919 IMG_1919
IMG_1917 IMG_1917
IMG_1898 IMG_1898