Nieuwtjes uit groep 2/3

ingevoerd op 24-01-2019

DINOJACHT

Maandag heeft juf Marjolein van de postbode een brief gehad voor groep 2-3. Er zat een brief in van Tim en Jesse. Tim en Jesse hebben ons een gedichtje en liedje opgestuurd. We gaan het gedichtje en liedje leren. 

Wij gaat op dinojacht
Het is donker, het is nacht.
Kom, we gaan op dinojacht.
We sluipen door het dinobos.
Pas op, pas op, ze lopen los.

Kom, we gaan op dinojacht.
We sluipen, kruipen fluisterzacht.
Kijk uit, daar zit een grote,
een met hele dikke poten.

Kom, we gaan op dinojacht.
We lopen heel erg zacht.
We zoeken toch een kleine.
Zo een hele lieve fijne.

Lied

https://schooltv.nl/video/dino-dinges-vrolijk-liedje-over-dinosaurussen/ (https://schooltv.nl/video/dino-dinges-vrolijk-liedje-over-dinosaurussen/)

Als we dit liedje leren, verdienen we het 3de kruisje op ons bospad. 

Voor het 4de kruisje hebben we een spel gedaan met voorzetsels. Voor de dino, achter de dino, op de dino, naast de dino. We weten het al allemaal.

Voor kruisje 5 heeft groep 2 een huis getekend voor Tim en Jesse. Groep 3 heeft een /eu/ boekje gemaakt. We hebben deze week de /eu/ extra goed geleerd. We hebben het woordje neusgat geleerd. Een dino heeft natuurlijk een hele grote neus en vooral grote neusgaten. 

We zijn ook dino’s aan het maken van papier mache. Dat voelt soms best gek aan onze handen. We hebben bijna allemaal onze dino’s geverfd. Hopelijk kunnen de dino’s volgende week tentoon worden gesteld in de klas. 

Donderdag was er ook wat vreemds in de klas. Overal waren dinosporen in de klas en op sommige voetafdrukken stonden plaatjes. Een plaatje van een tak, boom of kop. Op deze woorden hebben we verschillende rijmwoorden verzonnen. Sommige kinderen hebben hun rijmblad mee naar huis, anderen hebben hun rijmblad in hun ’trots op map’ gedaan. 

We puzzelen ook veel in de klas en sommigen kunnen de puzzel van 64 stukjes al maken. Dat verdient dan wel een foto. Je mag altijd op de foto, wanneer je trots bent. Juf maakt elke dag zoveel foto’s. Juf maakt tegenwoordig ook veel filmpjes, want er worden veel optredens gedaan in de klas. 

Naast puzzelen oefenen we ook veel met tellen en kleurtjes prikken (zie foto Daniel)

Het kralenplankje is elke dag ook weer een groot succes. Tellen en kijken waar welke kleur komt. 

We spelen ook nog elke dag graag in de bouwhoek en bouwen de mooiste gebouwen of iets anders. Noud en Benjamin hebben een stoel gemaakt. Zie je de foto? Was het trouwens een stoel of een troon?

Vrijdag was er nog wat bijzonders aan de hand. We hadden een nieuwe juf, juf Marie! Juf Marie heeft een dictee gedaan met de kinderen van groep 3. Wat een toppertje. 

Stagiaires
Eind januari gaan de meeste stagiaires naar een andere stageklas of zelfs andere stageschool. Vorige week hebben we afscheid genomen van juf Berith. Aankomende maandag nemen we afscheid van juf Sanne. We hebben voor beide juffen een mooi afscheidsboek gemaakt met een tekening en een verhaaltje. We wensen de juffen een fijne nieuwe stageperiode en we vertellen wat we zo leuk aan ze vonden. 

Vanaf volgende week vrijdag krijgen wij een meester in de klas. Deze meester zal zich snel voorstellen in de nieuwsbrief. 

IMG_2131 IMG_2131
IMG_2059 IMG_2059
IMG_2048 IMG_2048
IMG_2041 IMG_2041
IMG_2023 IMG_2023
IMG_2010 IMG_2010
IMG_2006 IMG_2006