Nieuwtjes uit groep 4

ingevoerd op 24-01-2019

Afgelopen week zijn we met de hele klas naar de ijsbaan geweest. We waren uitgenodigd door de IceGames en gingen op dinsdagmorgen al vroeg op pad. Om 8:10 uur waren we al op school. Op ijsbaan de Meent kregen we eerst allemaal een paar schaatsen, daarna gingen we naar binnen in de hockeyhal. Daar werd aan ons uitgelegd dat we mochten schaatsen waar we wilden. We konden ook op IceBikes; fietsen op het ijs. Sommige van ons waren daar vet goed in. Ook kon je er hockeyen, curling en het recycle -spel spelen. Bij dat laatste moest je het afval dat op de ijsplaat was gegooid oprapen en sorteren in de juiste bak. Voor de echte snel-schaatsers was er ook nog de mogelijkheid om op de grote baan te gaan schaatsen. Er waren kinderen die wel 5 rondes achter elkaar schaatsten. Knap hoor. Aan het einde kregen we allemaal nog een tasje van de sponsor mee, met een lekkere mandarijn. Wat een mooie ochtend.

Op school zijn we in het nieuwe spelling-werkboek begonnen. De oefeningen lijken erg op die van het vorige boek en zijn soms best pittig. Gelukkig kunnen we er allemaal prima mee aan de slag. Met rekenen zijn we druk met de tafels. We kunnen ons tafeldiploma proberen te halen via de laptop, een werkboekje en de juf of meester. Zo oefenen en herhalen we elke dag weer een tafel.

Op dit ogenblik zijn we ook druk aan het oefenen voor Kleuren Got Talent op 25 januari. Afgelopen dinsdag waren de voorrondes. Die zijn gewonnen door Thije, Simme, Dylan en Justin. Welke act ze doen kan de rest van de school op vrijdag zien.

Dinsdag was de laatste dag van (stage)meester Jasper. Hij is op 11 september voor het eerst in de klas gekomen en heeft ons vooral veel leuke dramalessen laten spelen, met tableau en mime-spelen. Hij heeft ons best veel geleerd, en geholpen als we het even niet snapten. Net als een echte meester. Wij wensen meester Jasper veel succes op zijn nieuwe stage op de Jozefschool in Egmond aan de Hoef.