Nieuwtjes uit groep 7

ingevoerd op 28-02-2019

De vakantie zit er alweer op. Wat een mooie verhalen zijn er maandag verteld! Er zijn een heleboel kinderen op skivakantie geweest. 
Maandag kwam Carla knutselen in de klas. Ze is er elke maandagmiddag. Deze week had ze prachtige narcissen mee en jampotjes. Op ieder tafel groepje staat een gezellig potje met narcissen. Het lentegevoel is dus in de klas ook aanwezig; buiten prachtig weer en in de klas een bloemetje. 
Als knutselopdracht hebben we dieren met stof gemaakt. De eerste zijn al klaar en hangen boven de kapstok. We hadden nog niet eerder met stof gewerkt. Dus dit is voor sommigen best een uitdaging. Wel hangen er weer prachtige kunstwerken.


Ik ben deze week begonnen met het meegeven van een raadsel. Onze groep is best wel competitief en willen graag veel dingen weten. Het eerste raadsel was: “typen met je vingertoppen”. Gelijk was iedereen enthousiast. Ik heb al verhalen gehoord over gesprekken die thuis gevoerd zijn. Quinty wilde zelfs Braille mee naar school nemen. Het grootste deel van de klas wist het antwoord. Ik heb een miniles gegeven over Braille. Het is erg leuk om op deze manier toch informatie over te brengen van onderwerpen die niet altijd aan bod komen. Het nieuwe raadsel is; “meestal is het rood, maar soms is het blauw”. Weten jullie het? Groep 7 kan het jullie na vrijdag vertellen.

thumbnail_IMG_7726 thumbnail_IMG_7726
thumbnail_IMG_7722 thumbnail_IMG_7722
thumbnail_IMG_7721 thumbnail_IMG_7721
thumbnail_IMG_7720 thumbnail_IMG_7720
thumbnail_IMG_7719 thumbnail_IMG_7719
thumbnail_IMG_7713 thumbnail_IMG_7713