Nieuwtjes uit groep 2/3

ingevoerd op 07-03-2019

Tekeningen gewonnen
We hebben afgelopen week aan twee kleurwedstrijden meegedaan. 

The Wiz: deze kleurwedstrijd was een kleurplaat. Op de kleurplaat stond met hele mooie letters: geloof in jezelf.  We hebben hier in de kring met elkaar over gesproken.  Wessel zei heel knap: als je denkt, ik kan het niet, dat je het dan toch gaat doen, want je kan altijd alles proberen. Je denkt altijd: ik kan het’. De prijs is een kaartje van de voorstelling: The Wiz.  Joeke heeft van onze klas gewonnen. 

Maak een eigen tekening met het thema milieu. Daniel, Benjamin en Meie hebben gewonnen. Wat hun prijs is, dat weten we nog niet. 

Wist je dat
- Noud de woensdag een 2 gaf? Want hij vond de regen niet zo fijn. 
- Syl de woensdag een 5 gaf? Want het regende en zijn kuif werd nat door de regen.
- Marieke woensdag een 9 gaf? Want ze vond de dag heel leuk, alleen vond ze het niet zo fijn dat ze lijm op haar vingers had. 
- Sommige kinderen van groep 2 al letters weten en ook wel eens een werkboekje maken?
- Benjamin heel goed zijn naam kan schrijven als /ben/ en nu gaat hij oefenen voor zijn hele naam: benjamin?
- Je van samenwerken heel veel kan leren? Maartje en Ive helpen elkaar. 
- Maartje ons zonnetje van de week was? Ze kan en weet al heel veel. Zien jullie dat op de stralen van de zon staan? Wie is ons volgende zonnetje? We vinden het heel leuk om elkaar complimenten te geven. 

Meester Nuel
Meester Nuel was afgelopen maandag en dinsdag bij ons op snuffelstage. Hij vond het heel leuk en hij wilt misschien in de toekomst wel naar de PABO. Meester Nuel  heeft van ons ook een zonnetje met complimenten gekregen. 

Juf Nina en meester Wilmer
Juf Nina is elke maandag en dinsdag bij ons in de klas. Juf Nina is er om te helpen met allerlei werkjes, klusjes en taakjes. Juf Nina kan heel goed tekenen. De kinderen zeiden: ze is een echte kleurplatenjuf. Ive vulde aan: een printerjuf, want alle kleurplaten die ze maakt, kunnen we ook gaan printen, dan krijgen we meer kleurplaten. 

Meester Wilmer doet de opleiding tot meester en is elke vrijdag aanwezig. Aangezien er wat vrijdagen uitvallen, kan meester ook wel eens op een andere dag bij ons in de klas zijn. 

De zonnetjes in de klas
Daniel is ook een zonnetje aan het maken voor in de hoepel. Dan zijn we weer compleet. Als was dat compleet niet helemaal waar, want alle juffen en meester moeten van de kinderen ook in de hoepel. Juf Joke heeft haar zonnetje al mee naar huis. 

Een klok knutselen
We zijn klokken aan het knutselen. 

De voorstelling
Dinsdag zijn we naar een voorstelling geweest in Castricum. Wat is een decor? Wat is het publiek, wat zijn artiesten? Allemaal dingen die we gaan uitzoeken aankomende week. De kinderen van groep 3 hebben een verhaal  bij de voorstelling geschreven. Knap hoor. 

IMG_3209 IMG_3209
IMG_3205 IMG_3205
IMG_3204 IMG_3204
IMG_3185 IMG_3185
IMG_3162 IMG_3162
IMG_3161 IMG_3161
IMG_3160 IMG_3160
IMG_3045 IMG_3045