Nieuwtjes uit groep 1/2

ingevoerd op 28-03-2019

Deze week zijn we begonnen met het thema ”de lente en zaaien”!

Bij de parkeerplaatsen voor de leerkrachtauto’s worden de schooltuinen gemaakt. Voor de kleuters is dit een ‘verre’ plek, dus we proberen voor de ramen van ons lokaal buiten een plek te maken voor een tuintje. We hebben een wedstrijd in de klas van pronkbonen: Wies en Lotte uit groep 7 gaan ons helpen daarmee. Wie krijgt straks de hoogste boon?  We gaan ook bloemen en andere dingen zaaien. Na IJsheiligen, begin mei, kan alles naar buiten. Daarom vraag ik aan een aantal van mijn kinderen of ze in de vakantie op een bak met wat planten willen passen!

Donderdag zijn een paar kleinere broertjes en zusjes op visite geweest in de groep. Elke ochtend willen ze eigenlijk nog even blijven als ze met papa of mama naar huis gaan, dus hebben we ze uitgenodigd om wat langer te kunnen blijven met hun papa of mama.

We hebben een prachtig brandweer-verkleed-pak gekregen voor onze huishoek. Deze verkleedkleren blijven altijd welkom in onze groep! Er zijn zoveel dingen waar wij erg blij van worden: bv autootjes, vloerkleed voor auto’s (die van ons gaat stuk), sliertjes van cadeaupapier voor bloemen (om een tekening een feestelijk tintje te geven), kikkerdril, een kinderbed (+/- 1.20/0.60m voor de huishoek) vergrootglazen of magneten.

Dan hebben we voor de vakantie ook nog het paasontbijt. Er zijn al heel veel schoenendozen, maar er kunnen er nog meer bij! Wij gaan ze in de klas versieren om daarna thuis te vullen met het ‘wensenlijstje’ voor het ontbijt. Dan kan je het geven aan degene voor wie je het gemaakt hebt. Dat weggeven is voor sommigen nog niet zo makkelijk. Ik zal het in de klas bespreken, ik hoop dat jullie dat ook uitleggen.

20190326_135044 20190326_135044