Nieuwtjes uit groep 8

ingevoerd op 11-04-2019

Eerst een bericht over het Schoolvoetbaltoernooi van vorige week woensdag. De jongens en meiden speelden 5 wedstrijden tegen scholen uit Limmen, Akersloot en Uitgeest. De jongens lieten in de eerste 2 wedstrijden al hun kwaliteiten zien. Ze speelden geweldig mooi over, vertrouwden op elkaar en wisten elkaar goed en snel te vinden en de verdediging stond als een huis! De jongens wonnen dan ook met 5-1 en 8-2!!! Wat een scores! We hadden veel publiek: er waren ouders, opa’s en oma’s en broertjes en zusjes. Deze steun was super!

De meiden lieten elke wedstrijd zien dat ze nog beter konden spelen. Ze verdeelden zich mooi over het veld en kwamen steeds een stuk verder in de richting van de goal van de tegenstander. De inzet en het doorzettingsvermogen waren echt goed. Na een wedstrijd in de stromende regen was er nog maar 1 wens: een doelpunt maken! De laatste wedstrijd gingen de meiden vol goede moed verder. En Feline scoorde! Het werd daarna nog super spannend. De meiden zetten alles op alles om een gelijkmaker van de tegenpartij te voorkomen. En ze wonnen met 1-0! Het voelde als kampioen worden. Deze overwinning werd groots gevierd met het aanwezige publiek. We hebben genoten van dit toernooi en zijn super trots op de kanjers van groep 8. We zijn Tom (vader van Goos) dankbaar voor het coachen van de jongens en Monique (moeder van Roos) voor het trainen en coachen van de meiden.

We hebben deze week verder gewerkt in de oefenboekjes van de IEP. De kinderen hebben zelf hun antwoorden nagekeken met behulp van het antwoordblad. Veel kinderen gaf dit vertrouwen. Aanstaande dinsdag en donderdag wordt de toets gemaakt.

We zijn een kleine paasmusical aan het oefenen. Donderdag 18 april gaan we ”Het eiergevecht” laten zien aan de andere klassen van de school. 13 kinderen spelen een rol van kip of haas en met de hele klas zingen we het lied. De kinderen kenden de teksten al snel uit hun hoofd en doen hier ook echt hun best voor. De spullen die we nodig hebben verzamelen we samen. Het oefenen is al erg leuk en gezellig.

De rollen voor de eindmusical zijn ook verdeeld. Het is heel mooi gegaan. We deden audities en daarna volgde een stemming (met ogen dicht). Zo was het fijner om voor de beste acteur te kiezen. Iedereen is tevreden of blij met zijn rol. De kinderen zijn druk met het verzamelen van de benodigde spullen. We hebben al veel zin om het decor te gaan schilderen en veranderen. De kinderen werken nu al super zelfstandig. Ze staan ruim voor de start van hun scenes klaar en verdelen zich mooi over het podium. De liedjes zingen we inmiddels met de instrumentale versie. Het oefenen brengt ons veel plezier en het trotse gevoel is er al aan alle kanten. 

De verjaardag van de meester en de juffen was een groot feest. De kinderen hebben genoten van de verschillende activiteiten bij de verschillende klassen. Wat kunnen de kanjers van groep 8 al goed voor de jongere kinderen zorgen bij het begeleiden van hun groepje. Bedankt voor de felicitaties, alle mooie tekeningen, knutselwerkjes, gedichtjes en de vele cadeautjes. We hebben samen kunnen genieten.

 

WhatsApp Image 2019-04-11 at 13.28.40 WhatsApp Image 2019-04-11 at 13.28.40
WhatsApp Image 2019-04-11 at 13.23.34 WhatsApp Image 2019-04-11 at 13.23.34
WhatsApp Image 2019-04-11 at 13.23.33 WhatsApp Image 2019-04-11 at 13.23.33