Nieuwtjes uit groep 6

ingevoerd op 16-05-2019

Waar ik het meeste van kan genieten op het plein tijdens het buitenspelen, is dat kinderen zelf een spel verzinnen, maken en aanpassen. Op de foto hierboven hebben ze een eigen parcours gemaakt. Het is handig als je balans en doorzettingsvermogen hebt. En je moet soms even wachten. Het was een super leuk parcours door meerdere leerlingen gemaakt en verbeterd. Heerlijk weer!

Wat ook heel leuk was deze dagen waren de wensen voor de moeders. We hebben voor moederdag een wensendoosje gemaakt. Wat zou je moeder graag willen hebben (wat niets kost!)? Dat zet je op mooie papiertjes en dit stop je in een zelf geverfd doosje. Ik zag zulke leuke wensen: een keer afwassen, eten koken, kusje, samen film kijken (werd trouwens meteen dat weekend geregeld. Wij bedoelden op tv maar de mama dacht: ”Ach dan gaan we lekker naar de film.”haha je moet eens mazzel hebben.) 

Het leuke van de doosjes was ook weer dat de kinderen de mooiste kleuren hebben gemaakt. Brian en Pim dachten zelfs goud te maken, is vooral heel mooi als het nog nat is ;-). De leerlingen krijgen alleen wit, rood, geel en blauw en hebben dan zelf de kleuren te mengen. Het wordt al bijna gewoon.

Er wordt veel geskeelerd, geoefend met eigen rekenbladen, geschaakt, in Topo Blink gewerkt, gelezen en nog steeds heel veel boekjes gemaakt, ook wel eens geruzied en gehuild, maar veel meer gelachen en geleerd. We leren ”leervakken” en hoe we met elkaar omgaan en vooral: hoe ben je een blij mens. Hoe zit je goed in je vel. Gelukkig gaat er dan af en toe ook nog iemand trakteren, dan zijn we helemaal blij. 

IMG-20190507-WA0005 IMG-20190507-WA0005