Nieuwtjes uit groep 2/3

ingevoerd op 23-05-2019

Wist je dat:

- wij vormen en letters oefenen in scheerschuim? Daniel kwam tot de ontdekking dat zijn vader het scheerschuim ergens anders voor gebruikt. 
- Benjamin graag nagels wilt lakken? In ons nieuwe schoollied zingen we over ”je mag zijn wie je wilt zijn”. Wat betekent dat? We hebben met elkaar een gesprek gehad over: ’waar word je blij van?, waar ben jij goed in?, wat maakt jou bijzonder?, wat heb jij anders dan iemand anders?’ Benjamin vond dit wel een goede reden om zijn nagellak mee te nemen. Hij heeft ook de nagels van juf Marjolein gelakt en hij was op visite bij groep 4. 
- wij vaak puzzels maken in de klas? Sophie en Joeke willen met hun gemaakte puzzel op de foto. De foto hebben we in onze ’trots op map’gestopt. 
- wij wel eens letters maken van klei? Maartje heeft de /s/ nog eens geoefend. 
- wij werken met het thema piraten? Benjamin heeft een piratenvlag nagemaakt. Tygo en Meie hebben een schatkist gemaakt. We leggen het voorbeeld naast de kralenplank. We tellen en kijken dus goed waar welke kleur hoort. 
- Juf Nicolette het thema Pippi Langkous heeft gekozen als thema voor haar feest? Pippi Langkous is een piratendochter, dus wij hebben het veel over piraten. Dinsdag 28 mei werkt zij 40 jaar in het onderwijs. Wat zo toevallig is, is dat meester Wilmer een schatkist op het strand heeft gevonden. Er zitten allemaal speciale dingen in. Al deze speciale dingen hebben te maken met piraten. We kunnen ons in de huishoek ook verkleden als piraat én we hebben werkjes over piraten. Groep 3 heeft al een woordzoeker gemaakt en groep 2 heeft dingen van piraten geteld. 
- Wij vrijdag pyjama dag hebben gehad? Het was een bijzonder dag. We hebben veel plezier met elkaar gehad en gekeken naar elkaars pyjama. 

IMG_5541 IMG_5541
IMG_5565 IMG_5565
IMG_5738 IMG_5738
IMG_5777 IMG_5777
IMG_5806 IMG_5806
IMG_5826 IMG_5826
IMG_5835 IMG_5835