Nieuwtjes uit groep 7

ingevoerd op 05-06-2019

Het is al een tijd geleden dat er een stukje in de nieuwsbrief is geweest van groep 7. We hebben het ook erg druk gehad de laatste tijd. We hebben eerst heerlijk genoten van de meivakantie. Iedereen kwam weer met prachtige verhalen terug. Het is zo mooi om te luisteren naar de verhalen die iedereen verteld. Verder hebben we veel creatieve opdrachten gedaan. We hebben het voor de vakantie gehad over de plastic soep. Aan de hand hiervan hebben we dieren gemaakt van afval. Veel plastic afval hebben we in de school verzameld waar we mee hebben geknutseld. Ook hebben we bierdoppen gevonden en nog een bak met watten, die niet meer gebruikt werden en zouden worden weggegooid. Kortom, al dat materiaal hebben we gebruikt. Allereerst hebben we een plan gemaakt welk dier we in tweetallen gaan maken en welke materialen hiervoor nodig zijn. Daarna zijn we begonnen. Er zijn prachtige dieren gemaakt. Komen jullie ze bewonderen?
Nu zijn we ook hard bezig geweest met de voorbereidingen voor kamp. Deze week, donderdag en vrijdag, hebben wij genoten in Bovenkarspel. Daar zaten we in een groepsverblijf. In de buurt waren een klimpark en een blote voetenpad. Het was heel gezellig!
Naast de voorbereidingen voor kamp wordt er ook nog hard gewerkt in de klas. We hebben de cito toetsen alweer achter de rug. Wat is het toch fijn om te zien dat iedereen hier zo relaxed onder is. “Juf, we doen gewoon alsof dit een werkboekje is”. Wat is het fijn dat dit de instelling is. Na de cito’s hebben we de portfoliogesprekken alweer gevoerd. Wauw, wat ben ik toch dankbaar dat ik deze gesprekken met de kinderen mag voeren. Wat is iedereen bewust van zichzelf. Ze kunnen allemaal prachtige tips en tops benoemen. Ook kan iedereen aangeven waar er misschien nog een beetje hulp bij nodig is en hoe het nieuwe doel tot een succes gebracht kan worden. Als we terug zijn van kamp beginnen in groep zeven de portfoliogesprekken met de ouders. Dan krijgt iedereen ook zijn voorlopige advies voor de middelbare school. Dat is een advies waar goed over nagedacht wordt. Er wordt naar de cito uitslagen gekeken, maar vooral ook naar het kind zelf. Kortom, we hebben prachtige momenten samen mogen beleven. 

 

IMG_9773 IMG_9773
IMG_9774 IMG_9774
IMG_9775 IMG_9775
IMG_9776 IMG_9776
IMG_9778 IMG_9778
IMG_9779 IMG_9779
IMG_9780 IMG_9780
IMG_9781 IMG_9781